Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBEĆANJE

Vučić: Za dve godine izlazimo iz krize

Autor: B92 | 03.08.2014 - 21:55:00h | Komentara: 75

Srbija će izaći iz krize za dve godine, a zbog neodgovornosti iz prošlosti zemlja je sada na putu da za šest meseci bankrotira, kaže premijer Aleksandar Vučić.

"Ako se budemo ponašali kao ranije, bankrotiraćemo za šest meseci, imaćemo haos u prodavnicama, grčki, argentinski ili ukrajinski scenario", kaže Vučić za B92.
On ističe da je pitanje plata i penzija takvo da su one povećavane bez ikakve ekonomske osnove i da su time kupovani glasovi, a da je ova vlast odlučila da menja i zaustavi put Srbije ka bankrotstvu.

Vučiću  je bolje da je postao gradonačelnik nego premijer

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

 Na konstataciju da je bivši ministar Lazar Krstić predlagao promene, koje se premijeru "nisu svidele", ali su stigle procene Fiskalnog saveta koje ukazuju da su Krstićeve mere ipak neophodne, Vučić kaže:"

"Lazar je u pravu, ali je on hteo šok terapiju, a ja smatram da ljudi to ne mogu da prežive. Ne penzioneri, jer su penzije veće nego od nekih u susedstvu, ali oni izdržavaju ne samo sebe, već i svoju decu i unuke", kaže Vučić.

Vučić kaže da je u Srbiji postojala pogrešna politika "preživljavanja plana za 24 sata" i da niko nije imao nikakav plan. Premijer kaže da se ova Vlada pridržava plana koji podržava "ceo svet" i kojim pokazuju da su odlučni da menjaju.
"U roku od dve godine izvućićemo Srbiju iz krize. Mere neće biti najbezbolnije moguće, ali neće biti onakve kakve predlaže Fiskalni savet, iako oni imaju dobre procene. Mogu da kažem i da penzioneri neće biti dovedeni na ivicu propasti. Povećanje će građani moći da očekuju kada budemo zaradili više. Ne može kao ranije da očekujemo više od onoga što radimo, a na to smo navikli. Ukoliko budemo zajedno radili, razumeli koliko truda i rada je potrebno biće bolje. Na tom putovanju imaćemo mnogo problema, izazova i nedoumica, ali verujem da ćemo 2016. i 2017. godine biti na boljem putu, početi da smanjujemo dug...", rekao je Vučić.
Obećanje od dve godine se može posmatrati i kao odgovor na pitanje koje, kako kaže premijer, zvaničnici najčešće dobijaju od građana: "kada i kako će da žive bolje".
"Naše je da damo iskren odgovor, nešto što neće biti demagogija", kaže premijer.
On je podvukao i da su za katastrofalno stanje u ekonomiji krivi oni koji su od 2007. do 2009. zarad ostanka na vlasti
"Onaj koji kaže 'glasajte za nas, podićićemo plate i penzije', taj nije ozbiljan čovek. Mi se bavimo budućnosti, a ne stranačkim stvarima. Nije čudo što je moja stranka ljuta i što ne razumeju moje ponašanje. Ne nudimo mi ", rekao je Vučić.
Vučić je rekao da je "ovih dana" stigla i milijarda evra od prijatelja iz Emirata i da će to biti potrošeno za budžet - za penzije i plate, kao i za pokrivanje nekih kredita.
Na pitanje šta je sa nabavkom strujomera i navodima da postoji tajni ugovor sa Arapima oko tog posla, kao i na pitanje šta je sa Nikolom Džombom i prodajom zemljišta investitorima iz UAE Vučić kaže:
"To su izmišljene stvari i izmišljeni tekstovi u Miškovićevim novinama. Što se Džombe tiče, ne može on ništa da spreči." 
Poslednji komentari
  • Bolan Vreme: 03.08.2014 22:01h

    Reforme ne kostaju mnogo koliko bi kostalo drustvo bez istih.

  • Vesna Bg Vreme: 03.08.2014 22:02h

    Lagano u pravom meru, jer je bitno da sada temelji budu postavljeni kako treba

  • Mile Vreme: 03.08.2014 22:04h

    Волео бих да је остао министар Крстић и да су испоштовани његове идеје, па сви ти политички запослени, да се очисити та екипица која је запослена док су њихови били на власти у јавним предузећима која ништа не ради већ само прима плату.Е то треба да се очисти већ једном и видим да то господин Вучић и ради. Само напред

  • Stefan Vreme: 03.08.2014 22:04h

    Svi moramo biti svesni da su reforme plivanje uz vodu, da su težak posao i da će većinu stanovništva pogoditi. Ali ulaganje sada u tu cenu je zalog za budućnost koja će vrlo brzo doći.

  • Comi Vreme: 03.08.2014 22:04h

    Sve što je prethodna vlast radila a današnja opozicija, sve to nam se naplaćuje danas. Država pred bankrotom. I onda se napada i proziva jednini čovek koji želi nešto da uradi, da pomeri ovu državu sa mrtve tačke. Stvarno smo čudan narod.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP