Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADA NAVODI KAKO U BUDŽETU NEMA NOVCA

Vučić za ukidanje pretplate, Dinkić se protivi

Autor: Tanjug | 24.05.2013 - 09:13:00h | Komentara: 8

Iako prvi potrpedsednik Aleksandar Vučić želi da ispuni obećanje o ukidanju TV pretplate, u Vladi Srbije navode da u budžetu nema novca za finansiranje javnih servisa RTS i RTV.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Goran Srdanov

Kako navodi dnevni list "Danas", ovo pitanje dovodi do Vučićevog neslaganja sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

- TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se samo marketinškim trikovima. To je naša obaveza od koje nećemo odustati - objavio je juče Aleksandar Vučić na svom tviter nalogu. Kako navodi "Danas", za finansiranje RTS-a određeno je da će biti potrebno godišnje iz budžeta izdvajati 60 miliona evra, dok je za RTV utvrđena cifra od 20 miliona evra.

Međutim, "Danas" saznaje da u ovom trenutku nema dovoljno sredstava za javne servise u budžetu, zbog čega se razmišljalo da se odustane od te ideje i zadrži RTV pretplata u nekom obliku.
"Danas" piše i da mu je u Vladi Srbije potvrđeno da su sredstva u budžetu ograničena i da nema prostora za izdvajanje novca za javne servise. Takođe, kako ističu, tokom jučerašnjeg dana u Ministarstvu finansija niti od ministra Mlađana Dinkića nisu mogli da dobiju odgovor da li je moguće i koliko izdvojiti novca iz budžeta za javni servis. Izvori "Danasa" u RTS kažu da zbog drastičnog pada naplativosti pretplate Vlada Srbije ovoj medijskoj kući već tri meseca uplaćuje pomoć u iznosu od 1,8 miliona evra mesečno.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

Neslaganje ministra finansija Mlađana Dinkića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića po ovom pitanju, inače, nije prvo razmimoilaženje u mišljenjim. Takođe, Dinkić je nedavno najavio takozvani "porez za bogataše", odnosno dodatni porez na drugu nekretninu, ali se od toga već sledećeg dana iznenada odustalo.

List podseća i da je Aleksandar Vučić pre neki dan u intervju za NIN rekao da je "ekonomija njegova noćna mora".
 
Poslednji komentari
  • lela Vreme: 24.05.2013 10:50h

    imam pitanje, u slucaju da se ukine pretplata za RTS,, sta se dogadja sa nama koji smo do sada redovno placali?Hoce li nama neko vratiti placeno?

  • SAke Vreme: 24.05.2013 12:10h

    Isto pitanje imam,a mislim da ću tuziti drzavu zbog ovog,jer mi drzava nije nista dala samo mi uzima,pa I ja cu uzeti ono sto mi pripada,pa neće od mene praviti magarca.

  • lazar Vreme: 24.05.2013 12:19h

    TREBA UKINUTI PRETPLATU JER TIJANIC I NJEGOVA KLIKA NISTA NOVO NAM NE PRUZAJU SEM REPRIZE SERIJE .A PRIMANJA SU IM SUPER /LAKI

  • mima Vreme: 24.05.2013 13:44h

    Posteno bi bilo da SNS ispuni svoja predizborna obecanja. Gospodja Tabakovic je obecala ukidanje pretplate za TV, ukoliko dodju na vlast. O tome i gosp. Dinkic treba da misli. Ako URS nema nameru da ispuni svoja predizborna obecanja, ne znaci da i SNS to ne treba da uradi. Na ovome se gube ili dobijaju glasaci, to treba imati na umu!

  • jeca Vreme: 24.05.2013 16:40h

    tako srpski gebels vucic sebi daje na znacaju,kao on je dobar a ovaj drugi nevalja,vec vidjeno skoro sa onim ljigavcem vulinom,kao i uostalom sa samom ostavkom vucica pre par meseci koja zamislite nije usvojena.covek vidi da je provaljen i da gubi popularnost kod naroda.narod nije bas toliko lud da nevidi da je kriminal u porastu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP