Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISKRENO

Vučić: Žurim da nešto uradim
jer znam kako ću da skončam!

Autor: Tanjug/Beta | 06.09.2013 - 14:13:00h | Komentara: 20

Prvi potpredsednik Valde Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da oseća odgovornost prema zemlji i gradjanima, da želi da što više završi, jer zna kako će da "skonča" i da mu se zato toliko žuri.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: RAS

Vučić je, odgovorajući na pitanja novinara u vezi sa otporima kojih će biti u najavljenoj ekonomskoj i sveukupnoj reformi, rekao da oseća odgovornost i dodao: "Znam kako ću da skončam, jer dobro znam svoj narod. Znam sebe, svoj narod i najviše ga volim na svetu. Zato i znam kako ću da skončam".


On je rekao da zato hoće što više posla da završi, da bi neko za 10, 15 ili 20 godina mogao da kaže da je neko nešto uradio.


"Zato mi se toliko žuri, jer znam da mi se približilo", rekao je Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je takođe danas da će Srbija do kraja zime završiti veliki posao u sprovodjenju ekonomskih reformi koje podrazumevaju velike i teške rezove.

"Biće teških i velikih rezova, ali cilj nam je da stvorimo zdravu privredu i održavu ekonomiju", kazao je Vučić u Beogradu na skupu Američke privredne komore u Srbiji.

On je najavio niz mera koje treba da podstaknu zapošljavanje i olakšaju dolazak stranih investitora u Srbiju, medju kojima je i smanjenje poreza na rad.
"To će doprineti ulivanju 'sive ekonomije' u legalne tokove i doprineti da oni koji sada rade bez ikakvih ugovora budu prijavljeni", kazao je Vučić.
On je najavio i promene Zakona o radu, kao i Zakona planiranju i izgradnji.
"Do kraja zime očekuju nas i reforme penzionog sistema", kazao je Vučić i dodao da je svestan toga da se mnogi sa time neće složiti.
Vučić je napomenuo da je za reforme u Srbiji, pre svega, potrebna reforma svesti i ponašanja i ukazao na to da on ne koristi formulaciju da je Srbija lider u regonu, jer u mnogim oblastima treba da se ugleda na svoje susede i preuzme njihova iskustva.
On je naveo da je, pre svega, reč o olakšavanju dobijanja dozvola za početak biznisa i gradjevinskih dozvola, o čemu već postoje dobra rešenja iz susednih zemalja.
Vlada Srbije će u najskorije vreme pokušati da podzakonskim aktima smanji broj dozvola da bi neko počeo posao u Srbiji, kazao je Vučić i dodao da Srbija treba da refomirše javnu upravi i završi restrukturiranje 179 javnih preduzeća.
Poslednji komentari
  • Zaniah Vreme: 06.09.2013 15:54h

    Uf, sta je tu je. Ovo niko nije hteo da cuje, sto se tice ekonomije barem.

  • SladjaRa Vreme: 06.09.2013 16:04h

    Vesti nisu sjajne, ali ih treba nekako progutati... jedino sto mi se svidja je borba protiv sive ekonomije.

  • Serbia Vreme: 06.09.2013 16:07h

    Ova borba protiv sive ekonomije ako uspe pa se sprovede bilo bi kao ostvarenje naucne fantastike, koja se pre ili kasnije i ostvari, ali za ovo za sivu ekonomiju jedva cekam da vidim, jer je najveci problem radnika u Srbiji!

  • Aries Vreme: 06.09.2013 16:24h

    Biser je sto su mene na birou pitali da li bih radila u nekoj firmi neprijavljena.... to mi je zena nudila?! Hocu da vidim resavanja problema rada na crno! Jer radnici u Srbiji nisu radnici uopste, nego robovi!

  • Malo stopalo Vreme: 06.09.2013 16:35h

    Drzava je godinama podsticala crnu ekonomiju i izuzetno podrzavala takve „privatnike” i „biznismene”. Privatnici kao posed imaju i nase zivote. Ocekujem da vidim uspesno resavanje ovog problema.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP