Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVO POJAČANJE U VLADI!

Vučića savetuje Blerov lord!

Autor: Milica Dakić | 22.08.2013 - 20:38:00h | Komentara: 12

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, u intenzivnim je pregovorima da za svog specijalnog savetnika dovede Pitera Mendelsona, apsolutno najvažnijeg saradnika nekadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera, saznaje ekskluzivno „Alo!“ od dobro obaveštenog izvora u Vladi Srbije!

Nakon razgovora sa Alfredom Guzenbauerom, bivšim austrijskim kancelarom koji bi trebalo da dođe u njegov kabinet kao savetnik za politiku, ekonomiju i evrointegracije, Vučić u svom timu želi i Mendelsona, koji bi mu bio izuzetno dragocen zbog svog višedecenijskog iskustva na međunarodnoj političkoj sceni i bio bi zadužen za anglosaksonsko područje.

Savetovao Blera,  a sad stiže u Srbiju

Savetovao Blera, a sad stiže u Srbiju

 - Vučić je već ostvario izuzetno dobre kontakte sa Mendelsonom, a pregovori da on bude novo pojačanje u njegovom kabinetu intenziviraju se poslednjih dana i postoje velike šanse da Blerov savetnik prihvati ovaj angažman. Ovakav dogovor bi bio izuzetno značajan za prvog potpredsednika Vlade, jer bi tako pored Guzenbauera, koji bi mu pokrivao nemačko govorno područje, pre svega Nemačku, Austriju i Švajcarsku, Mendelson pomagao kada je u pitanju anglosaksonsko - navodi naš izvor.

Piter Mendelson (60)

Piter Mendelson (60) | Foto: Reuters

 Potencijalni Vučićev savetnik, lord Piter Mendelson (60) britanski je laburistički političar, koji je od 1997. do 2001. godine bio najznačajnija politička figura u kabinetu tadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera, njegov najbliži savetnik i čovek od poverenja. Najzaslužniji je za rebrendiranje Laburističke partije u Nove laburiste, nakon čega Bler osvaja ubedljivu pobedu na izborima. Od 2004. do 2008. je evropski komesar za trgovinu, a potom ulazi i u kabinet premijera Gordona Brauna. 

Sam vicepremijer u više navrata je isticao da u svom novom timu i Vladi Srbije želi i dokazane međunarodne stručnjake. On je još u utorak nagovestio da u rekonstruisanu vladu želi da dovede mnoga značajna imena sa svetske političke scene i da bismo na savetničkim mestima mogli da očekujemo stručnjake iz oblasti finansija, privrede, poljoprivrede, politike i evropskih integracija.
- Među ekspertima u Vladi biće i doskorašnji premijeri najvažnijih evropskih zemalja, a pojedini će biti i moji savetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili - poručio je Vučić pre tri dana. 
Poslednji komentari
  • ljubica Vreme: 22.08.2013 23:27h

    Prvi i najbolji nam ne zna gde udara....Ne samo da nam je okupirano Kosovo...evo, i od Srbije stvaraju protektorat., koloniju....Oni koji su se svesrdno zalagali za bombardovanje sada nam upravljaju zemljom....Bravo, decko napucenih usana....To je sve sto znas?

  • dragan Vreme: 23.08.2013 01:28h

    savetnik tonija blera pa to je znaci bio savetnik i da se i srbija bombarduje 1999 koliko je naroda stradalo tada a sada su nam prijatelji ulizivanje u guzici szbog eu da udjemo ali minikad tamo necemo ni da udjemo sramota izdaja

  • Neša Vreme: 23.08.2013 03:43h

    Ovaj lik je upoznao Srbiju iz vazduha, preko snimaka iz bombardera, A sada dolazi da je upozna i sa zemlje. ***ga Bler! Pozdrav od pobijenih Srba za novog savetnika! Vučić više ne zna kuda udara!

  • ana Vreme: 23.08.2013 05:29h

    konačno da vladari Srbije ne budu više u senci te da dokažemo da smo uvek u pravu kad lajemo ovde.Sad nek posklanjaju ove hiljade posrednika i poskidaju sve domaće parazite sa naroda jer nam je previše i domaćih i stranih. Dinkićev virus je opasan.Počeli su svi da nas lažu u izborima.

  • miroslav Vreme: 23.08.2013 07:11h

    Za ministra odbrane očekujem nekog britanskog ili američkog generala jer oni znaju najbolje šta nam je činiti. Srbija je dotakla dno ovo nam je kraj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP