Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRADONAČELNIK NOVOG SADA I NAČELNIK PU U URGENTNOM CENTRU

Vučićević i Krstić posetili povređenog policajca Mičića!

Autor: N.N.Travica | 21.04.2014 - 14:44:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić posetili su povređenog policajca Ivana Mičića (25), koji se nakon ranjavanja tokom obavljanja službene dužnosti, smešten u intenzivnu jedinicu Urgentnog centra. Incident se dogodio u novosdskom naselju Adice, gde je povređeni policajac, sa još jednim kolegom došao na rutinsku intervenciju po pozivu Ćamilje Eljšan (46) .

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić posetili su povređenog policajca Ivan

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić posetili su povređenog policajca Ivan Mičića

- Mogu samo da prenesem informacije dobijene od strane dežurnog lekara koji vodi računa o zdravstvenom stanju povređenog policajca. Njegovo stanje je nepromenjeno, ne pogoršava se i redovno se prati njegov napredak. On je svestan i komunicira, a najvažnije je što su prognoze lekara optimistične i što sve ide u pravcu oporavka. Želim da iskažem veliku zahvalnost u ime Grada Novog Sada i u svoje lično ime policijskom službeniku koji je vršeći odgovorno svoj posao, mučki i kukavički napadnut, pri tome životno ugrožen, a i u takvom stanju uspeo da se odbrani od napadača – rekao je Vučević i dodao da je sada najvažnije da se počinilac kaznenog dela adekvatno kazni od strane nadležnih organa kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić istakao je da su vesti o oporavku kolege veoma zadovoljavajuće i da se, ovog trećeg postoperativnog dana, mogu konstatovati samo stabilni vitalni parametri u njegovom zdravstvenom stanju. On je rekao da je napad na policajca - napad na državu, a da se nadležni državni organi moraju više angažovati po pitanju bezbednosti policijskih službenika, prvenstveno u vezi sa nabavkom odgovarajuće opreme.
Krstić je istakao da je u ovom trenutku najvažnije, da je Mičić iz sata u sat bolje, da je izašao iz one kritične faze i da se njegovo zdravstveno stanje stabilizuje .

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić posetili su povređenog policajca Ivan

Doktor Jasmina Pejaković, šef Intezivne jedinice Urgentnog centra

- Mi sada samo očekujemo da država pređe sa reči na dela i da jednostavno ne budemo više glineni golubovi. U tom smislu očekujemo adekvatnu reakciju drugih državnih organa, jer napad na policajca nije napad samo na njega, već napad na sve nas, napad na državu – rekao je Krstić.

Doktor Jasmina Pejaković, šef Intezivne jedinice Urgentnog centra rekla je da je pacijent po prijemu hitno operisan.

- Zbrinute su povrede u predelu trbuha koje je imao, usled prostrelne rane. Sve intervencije su protekle uredno. Treći posleoperativni dan je zadovoljavajućeg opšteg stanja, stabilni su vitalni parametri i dalje će ostati na odelenju intezivne terapije, dok to bude neophodno, ali za sada je kažem sve uredu i stabilan je - rekla je doktorka Pejaković.

Kako "alo.rs" saznaje pištolj iz koga je Isuf Strana iz Vučitrna pucao na policajaca bio je u nelegalnom posedu i napadač za njega nije imao dozvolu. On je inače odpušten iz novosadske bolnice, i predat nadležnim organima na dalje postupanje. Nakon saslušanja njemu je određen pritvor.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP