Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OŠTRO ODGOVARA NA NAPADE

Vučićevo pismo OEBS-u: Dajte dokaze o cenzuri ili se izvinite

Autor: Blic | 02.06.2014 - 12:16:00h | Komentara: 6

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zatražio je izvinjenje od predstavnice OEBS za slobodu medija Dunje Mijatović zbog navoda o cenzuri u Srbiji.

Dali smo  sve od sebe: Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Boško Karanović

Premijer navodi da veruje da je Mijatovićeva obmanuta i da ne želi "ni da pomisli da se iza niza neistina koje je iznela protiv Srbije krije neka druga politička namera".

Vučić piše i da se protiv njega vodi najprljavija kampanja i u zemlji i inostranstvu, a da se nada da će dočekati ili izvinjenje od OEBS ili dokaze za tobožnje kršenje ljudskih prava u Srbiji.

- Veoma zabrinut zbog teških reči koje ste na račun zemlje čiju Vladu vodim uputili, bio sam primoran da proverim sve navode iz vašeg saopštenja - piše Vučić i dodaje da nije uobičajeno da predsednik Vlade jedne zemlje odgovara zvanično, u pismenoj formi, na "jedno jedino pisano saopštenje".


Premijer Srbije u pismu sa memorandumom kabineta predsednika Vlade i njegovim svojeručnim potpisom navodi da je zamolio OEBS za obaveštenja o bilo kakvom dokazu koji bi potvrdio da je Vlada Srbije onesposobljavala sajtove "Druga strana" i "Teleprompter" ili skidala blog sa veb stranice "Blica", ali da dokaz nije dobio.


- Razume se, nikakav dokaz mi nije ponuđen - ističe Vučić.

On navodi da ne želi da veruje da su informacije pokupljene "na najneozbiljniji način, sa jednog od sajtova koji vode uobičajno prljavu kampanju proptiv svoje Vlade".


- Neću da verujem da ste to uradili, zbog toga što su vam te lažne informacije davali predstavnici tzv. nezavisnih institucija u Srbiji, a da ih vi niste ni proverili. Takođe, ne želim da verujem da ste ovo napravili zbog toga što postoji potreba za disciplinovanjem srpskih lidera i gušejnem svake ideje o slobodnom i suverenom reagovanju države Srbije u njenom spoljno-političkom delovanju - navodi Vučić.

Vučićevo pismo - klikni za uvećanje

Vučićevo pismo - klikni za uvećanje


Premijer pita predstavnicu OEBS-a i zašto nije pitala vlasnike i urednike "Blica" da li je Vlada "sklanjala" bilo šta sa njihovog sajta i dodaje da za drugopomenute sajtove "ni on, ni ona nikada nisu čuli niti ikoga u Srbiji zanimaju".


Vučić navodi da od OEBS-a očekuje obično izvinjenje i ništa više.


- Dobili mi, ili ne to izvinjenje, želim da vas obavestim, poštovana gospodo, da ću se na svakom mestu boriti protiv laži koje ste iznosili, boriću se za slobodu i pravo političkog izbora, kao temeljne evropske vrednosti, po cenu da nastavite najprljaviju kampanju koju protiv mene vodite, kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Žestina i snaga kampanje neistina, ma koliko puta bila ponavljana, ne može da promeni jednu čistu i jasnu stvar, kao suza, a to je da je Srbija slobodna i demokratska zemlja - piše u pismu premijera Srbije.

Poslednji komentari
  • Radovan Kojic Vreme: 02.06.2014 13:10h

    ГОСПОЂО МИЈАТОВИЋ – САМО ЧУЈТЕ, НАРОД ТО ЗАХТЕВА !!! ГОВОРИТИ НЕКОМ КО НЕ ЖЕЛИ ДА ТЕ ЧУЈЕ ЈЕ ИСТО, КАО ТРАЖИТИ МИЛОСТИ ОД УБИЦЕ. НЕКОМ ЈЕ ДОВОЉНО САМО РЕЋИ, ДОК НЕКОМ НИЈЕ ДОВОЉНО НИ НАПИСАТИ. ЧУЈТЕ : СРБИЈА-НАРОД ЧУЈЕ И ПОДРЖАВА !!! Од вас, поштована господо из ОЕБС-а, после свих неистина које сте о Србији изнели, очекујем једно обично извињење и ништа више. Добили ми, или не то извињење, желимо да вас обавестимо, поштована господо, наш НАРОД ће се на сваком месту борити против лажи које сте износили, борећи се за слободу и право политичког избора, као темељне европске вредности, по цену да наставите најпрљавију кампању коју против њега водите, како у Србији тако и у иностранству. Жестина и снага кампање неистина, ма колико пута била понављана, не може да промени једну чисту и јасну ствар, као суза,а то да је Србија слободна и демократска земља. ... АПЕЛ И МОЛБА АУТОРА : САМО ЧУЈТЕ ВОЉУ НАРОДА, НЕЋЕТЕ ГРЕШИТИ!!!.....

  • @Jabreja Vreme: 02.06.2014 14:02h

    Nema komentara za ovu vest.. I ne treba komentar, ovde je potrebna dijagnoza!

  • Rampant Vreme: 02.06.2014 18:06h

    Ovog Vučka su pre izbora protivnici teško izvređali.Te narcis, te lud, te diktator, homoseksualac, napravili mu besplatnu antireklamu i čovek dobi 50% glasova.I što bi on sad cenzurisao bilo šta.Država se povukla iz medija, mediji neće da objavljuju glupe komentare i tačka.

  • Tijana Vreme: 02.06.2014 19:38h

    Cenzura na svakom koraku. Ne znam kako ga nije sramota da polemise o tome?! Ili je njemu normalno da svi moraju da pisi sta on hoce pa ti ne smatra cenzurom?! Cenzurisu se komentari po internetu a ne nesto drugo...

  • jj Vreme: 02.06.2014 20:26h

    ma koja volja naroda...to je volja samo polovine...a gde jr druga polovina...sta ona misli???????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP