Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER SA BRATOM I SINOM PORANIO U CRKVU DA OBELEŽI SVETOG NIKOLU

Vučići lomili slavski kolač!

Autor: D.R. - D.V. | 20.12.2014 - 18:00:00h | Komentara: 5

Predsednik Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić juče je, poput skoro polovine srpskih domaćina koji slave Svetog Nikolu, uranio u crkvu kako bi prelomio slavski kolač.

Premijer sa bratom i sinom poranio u crkvu da obeleži Svetog Nikolu

Premijer sa bratom i sinom poranio u crkvu da obeleži Svetog Nikolu | Foto: A. Stanković

Paparaco „Alo!“ zatekao je premijerovog mlađeg brata Andreja ispred Crkve Svetog Marka, a dok smo ga iz prikrajka fotografisali, pojavio se i Aleksandar u pratnji sina. Pošto su se srdačno izljubili, dva brata i mladi Danilo ušli su u crkvu gde su sa sveštenikom obavili slavski obred. Iz crkve su se sva trojica uputili na svečani doručak u domu Vučićevih roditelja Anđelka i Angeline.

Andrej  ispred hrama  dočekao brata  i sinovca Danila

Andrej ispred hrama dočekao brata i sinovca Danila | Foto: A. Stanković

„Tajkuni više

ne vode Srbiju“
Tajkuni više ne vode Srbiju, izjavio je u intervjuu za američku televiziju CNN premijer Aleksandar Vučić.
„Ne verujem da je situacija ista, barem ne možete da kažete da tajkuni vode zemlju kao ranije. Niko to ne može reći“, istakao je Vučić, a na pitanje da li to znači da se za proteklih pola godine situacija preokrenula, on je rekao:
„Ne kažem da smo preokrenuli situaciju, kažem da smo pokazali političku volju. Barem tajkuni više nisu nadležni za interese zemlje i naroda kao što je to bilo u ovoj zemlji“.

Premijer je jučerašnji dan proveo radno, a telefonom se čuo i sa Oliverom Ivanovićem, koji je zbog slave Sveti Nikola pušten na jedan dan kući iz pritvora. Vučić je, čestitajući slavu, izrazio ličnu i podršku državnog vrha naporima Ivanovića u odbrani svoje i pozicije drugih Srba protiv kojih su optužnice podignute bez ikakvih racionalnih argumenata, prenosi Blic.

Inače, Vučići koji slave Svetog Nikolu, kako prenosi portal „poreklo.rs“, rodom su iz sela Čipuljić kod Bugojna u Bosni i Hercegovini, odakle su početkom Drugog svetskog rata izbegli u Srbiju. Otac Anđelko rođen je nedaleko od Beograda, a ime je dobio po ocu kog su ustaše ubile dok je on bio u majčinom stomaku.
Vučićeva baka Dragica proterana je od ustaša iz sela Čipuljić pošto su ubili njenog muža, ali i Vučićevog pradedu Radeta, stričeve i ostalu familiju...

Posle obreda u Crkvi Svetog Marka  braća se uputila na doručak kod roditelja

Posle obreda u Crkvi Svetog Marka braća se uputila na doručak kod roditelja | Foto: A. Stanković

Sve kuće Vučića su spaljene. Vučićeva majka Angelina je Bačvanka iz okoline Bečeja, iz zemljoradničke porodice Dušana i Anđe Milovanov, a njena devojačka krsna slava je Sveti arhiđakon Stefan.

Slaviša Đurić, sveštenik Crkve rođenja Presvete Bogorodice u Čipuljiću ispričao je za agenciju Anadolija da su Vučići stara bugojanska porodica i da su kao uspešni trgovci bili poznati i pre Drugog svetskog rata.

Vučići

Vučići | Foto: A. Stanković

„U ono vreme imali su svoje automobile i šofere. Aleksandrov deda Anđelko, kog su ovde svi zvali Adžija, jer je bio na hadžiluku u Svetoj zemlji u Jerusalimu, imao je vrsne trkačke konje. Nažalost, 1941. velika porodica je delom uništena.

Aleksandrov deda, stari Adžija, ubijen je. Porodica se posle Drugog svetskog rata rasula. Jedni su ostali u Bugojnu, jedni otišli za Srbiju. Na slavu Božju iz te porodice sada ima veliki izdanak - Aleksandar. Njegov otac i porodica su vredni i radišni ljudi koji su oduvek sticali imanja i imali. Mislim da kad se u Bugojnu kaže porodica Vučić da to sve govori”, ispričao je otac Slaviša.

Pored Vučića, među poznatijim političarima koji Svetog Nikolu proslavljaju kao krsnu slavu su i lideri Nove Srbije Velimir Ilić i SPO Vuk Drašković.

Ministri mu poželeli zdravlja i snage

Premijer ipak juče nije imao mnogo vremena za odmor, pošto se posle doručka zaputio pravo u Vladu gde su ga tokom celog dana čekale brojne obaveze. Kako saznajemo, slavu su mu u Vladi čestitali mnogi saradnici, a ministri Zorana Mihajlović i Bratislav Gašić su sa nama podelili svoje čestitke Vučiću.


- Premijeru sam poželela pre svega dobro zdravlje. I njemu i njegovoj porodici. I naravno, mnogo lepih trenutaka sa najbližima - rekla nam je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


Ministar odbrane Bratislav Gašić kaže da je čestitao kada su se sreli uoči sednice Vlade.


- Poželeo sam mu da ga Sveti Nikola čuva i pazi i da mu da snagu da izdrži i izvede Srbiju na put boljeg života svih njenih građana - preneo nam je ministar Gašić.

Poslednji komentari
  • bečejac Vreme: 20.12.2014 20:31h

    Ne iz okoline Bečeja, već je gospođa Angelina rođena bečejkinja. Lično poznajem celu porodicu Milovanov.

  • babujka Vreme: 20.12.2014 21:17h

    Sta je cudno covek pravoslavac i postuje veru i obicaje

  • Beogradjanin Vreme: 20.12.2014 21:21h

    Svako danas postaje gradjanin Beograda ,dosli iz kojekakvih planina. Stidim se sto sam iz Beograda.

  • misho Vreme: 21.12.2014 07:56h

    baš me čudi što vučić kao tradicionalista koji godinama ima oslonac u veri i crkvi na dan slave nije sa celom porodicom,ženom I decom,kao svi ostali domaćini išao u crkvu.

  • bečejac Vreme: 21.12.2014 13:37h

    @Beogradjanin: kako te nije sramota da ovako nešto napišeš. Mora da te je mater rodila na dvoru, kad si tako fini. Usput da ti kažem da se Bečej, (ako si uopšte čuo za ovaj grad) nalazi na 80m. nadmorske visine. Tek toliko da znaš. Nismo svi rođeni u srpskom opanku kao većina tzv. "beograđana".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP