Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NENAD FILIPOVIĆ, ŽANDARM KOME JE PREMIJER SAOPŠTIO DA JE DOBIO DETE:

Vučiću košulja, a sinu ime Nemanja!

Autor: Bojana Rajić | 02.09.2014 - 19:00:00h | Komentara: 5

Nenad Filipović, pripadnik Žandarmerije, kome je premijer Aleksandar Vučić tokom posete bazi kod Merdara prvi saopštio da mu se rodio sin, kaže za “Alo!” da premijeru za muštuluk duguje košulju, jer je takav običaj u Vranju! Vučića ipak neće zvati da krsti sina niti će mu dati ime Aleksandar, već Nemanja, kako je odlučila kuma Radica.

Žandarm Nenad Filipović

Srećni roditelji: Branislava i Nenad Filipović sa malim Nemanjom

Sin se ipak neće zvati
Aleksandar niti će predsednika Vlade zvati za kuma jer poštuje staro porodično kumstvo

U trenutku kada mu je Vučić saopštio da je postao otac, nije mogao da poveruje šta čuje.

- Od predsednika Vlade nisam očekivao takve vesti, ali je lepo sa njegove strane. To je najlepša vest koju možete da čujete. Zbunio sam se i baš iznenadio, nisam verovao šta je kazao - objašnjava ovaj pripadnik Žandarmerije. Premijer mu je, kako kaže, prvo čestitao i odmah nakon toga pitao kako će se dečak zvati. On priznaje da mu je malo falilo da izgovori Aleksandar, ali se onda setio da mora da sačeka mišljenje kume.

Žandarm Nenad Filipović

Žandarm Nenad Filipović sa suprugom Branislavom

- Srbin sam i trudim se da poštujem običaje i pravoslavnu veru. Nisam mogao premijera da pitam da nam krsti dete zato što imam staro kumstvo. Hvala mu, ali bez obzira na to što mi je doneo radosne vesti, želim da poštujem stare kumove. Kumu pogotovo, a ona je odlučila da se sin zove Nemanja - kaže Nenad i dodaje da je beba je dobro. Dečak je rođen sa 3,5 kilograma i 55 centimetara.
 

Stižu i blizanci
Filipović kaže da još jedan njegov kolega žandarm očekuje da mu se supruga porodi svaki čas.


- Moj kolega, koji isto radi u Nišu, a rodom je iz Zaječara, očekuje svakog trenutka da postane tata. Otac je jednog dečaka, a sada su na putu blizanci. Šta da kažem, borimo se protiv bele kuge - kaže Nenad.

- Dete mi se rodilo oko devet ujutru, a u porodilište sam stigao tek oko šest po podne. Nisam znao, kada smo na zadatku, isključeni su nam telefoni. Lekar je mojoj supruzi Branislavi rekao da treba da se porodi 3. septembra, a eto, pre roka dobio sam sina - priča Filipović.

Filipović kaže da nakon što mu je premijer prvi javio vest o rođenju deteta i čestitao mu, nije siguran da li treba da postupi po starim srpskim običajima.

- Imamo u Vranju neke običaje u vezi sa muštuklukom. Osobi koja je donela radosne vesti u našem kraju obično kupujemo košulju. Ovde je sad situacija malo drugačija jer je u pitanju predsednik Vlade, smislićemo kako to da uradimo - kaže ponosni otac.

Žandarm Nenad Filipović

Prvi susret oca i sina

 

Samo pet dana odsustva

Filipović kaže da je posao zahtevan i da mu po zakonu sleduje samo pet slobodnih dana za rođenje deteta.


- Tako je, moramo da poštujemo pravila. Posle me opet čeka teren. Tek što mi supruga i sin izađu iz bolnice, moraću nazad. Porodica mi strašno nedostaje, i deca i supruga - iskren je on.

Filipović otkriva i da se novom članu porodice najviše obradovao njegov stariji sin Dušan, koji sada ima devet i po godina i odličan je đak. Bez obzira na lepe vesti, Nenad dodaje da ne može da se ne osvrne na tragičan događaj u kojem mu je nedavno poginuo kolega žandarm Stevan Sinđelić, koji je ubijen u vatrenom obračunu sa albanskim šumokradicama.

- Tog dana sam bio užasno tužan, a desilo se i nešto lepo. Toliko emocija i lepih i ružnih za kratko vreme, nije lako. Meni su kolege više od prijatelja, strašno je to što je izgubio život. Na terenu nije lako, posao traži posvećenost - objašnjava Filipović.
Nenadova supruga Branislava takođe radi u policiji u Vranju. Nenad je pak u Žandarmeriji još od njenog osnivanja i voli svoj posao, ali priznaje da mu je ponekad teško jer je odvojen od kuće i porodice.

A kako se Nenad odsekao kada ga je Vučić prozvao pogledajte OVDE.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 02.09.2014 19:18h

    НЕМА ЊА?Унесрећи дете за цео живот?Пратиће га немање овога,онога и тако редом!Али изгледа је тешко то објаснити једном џандару,бато мој?

  • mare Vreme: 02.09.2014 20:56h

    Valjda ce se setiti Alex i dr. Neshko kada budu delili cinove u zandarmeriji!

  • Lajavi Krelac Vreme: 03.09.2014 07:33h

    Filipovicu sa srecom, a kuma treba da se ponosi sa tobom, ono sto ste stvarali godinama si sacuvao na najlepsi nacin. Bog na nebu, kum na zemlji, ko shvati shvatio je.

  • Siniša Vreme: 03.09.2014 07:38h

    Onda je dvoje Dragomire ime trebalo biti Basglup

  • Mikelo Vreme: 03.09.2014 08:09h

    A i porodica prvo javila Vučiću da se rodilo dete !!! cccc kakva patetika !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP