Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZAŠAO IZ PRITVORA

Vučko Manojlović ponovo na slobodi

Autor: | 10.01.2014 - 16:30:00h | Komentara: 0

Vučko Manojlović (69) koji je bio uhapšen pod sumnjom da je 14.novembra u svojoj kući u Nišu silovao Lj.M. (48) iz Niša, pušten je juče u 15 časova iz pritvora u kojem je proveo skoro dva meseca.

Uskoro na slobodi?: Vučko Manojlović

Na slobodi: Vučko Manojlović

Lj.M. je u međuvremenu povukla optužbu za silovanje, ispričavši da je Vučko bio pijan i da ju je udario ali da nije bilo seksualnog čina, ali je svojevremeno najpoznatijem srpskom osuđeniku na smrt, posle isteka mesec dana, bio produžen pritvor.

-Vučko nije u dobrom zdravstvenom stanju. Dosta je oslabio, teško se kreće i ima problema sa urinarnim traktom. Oseća jednu opštu slabost. Ceo slučaj mu je posebno teško pao. Jedno mi je rekao da su mu teže pale ove optužbe, nego nekada presuda da će biti streljan jer smatra da je nevin, kaže Manojlovićev advokat Momčilo Kovačević.

Manojlović je pune 33 godine proveo iza rešetaka. Najpre je bio osuđen na pet godina zbog silovanja S.G. iz Leskovca 1978. godine. Zbog ubistva zamenika okružnog javnog tužioca u Leskovcu Dragomira Krstića i pokušaja ubistva istražnog sudije Bratislava Gavrilovića i pripreme ubistva sudije Mladena Jankovića 29.decembra 1984.godine Manojlović je presudom Okružnog suda u Nišu 1985. godine osuđen prvo na kaznu zatvora od 20 godina koju je Vrhovni sud 1986. godine preinačio u smrtnu kaznu.
Proveo je 4,5 godine u lancima a više od 18 godina proveo je u samici, tražeći da se smrtna kazna izvrši. Odlukom tadašnjeg predsednika Srbije Milana Milutinovića, smrtna kazna mu je 2002.godine zamenjena sa 40 godina zatvora da bi ga Nikolić na kraju pomilovao u februaru.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP