Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA RAVNE ČASTI

Vujović: Manje plate i penzije za 10 odsto!

Autor: Ekipa Alo! | 14.07.2014 - 21:34:00h | Komentara: 4

Ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović izjavio je da smatra razumnim da plate u javnom sektoru i penzije ove godine budu smanjene za po deset odsto. „Pokušaćemo da ostanemo na onome što je razumno. Mislim da je razumno 10 plus 10 - 10 odsto plata, 10 odsto penzije.

Razumno:  Dušan Vujović

Razumno: Dušan Vujović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Ali to tek stoji da se na vladi nađe kombinacija mera koja će najpravilnije raspodeliti teret“, rekao je Vujović za RTS. On je kazao da svi, a ne samo radnici i penzioneri, moraju da podnesu teret za izlazak iz ove situacije i da se dođe na nivo koji je održiv do 2017.

„Plan bi bio da linearno spuštamo deficit za oko 60 milijardi dinara svake godine. Predlog Lazara Krstića bio je da udarac u prvoj godini podnesu plate i penzije, a moj cilj je da se to rasporedi ne samo na plate i penzije već na sivu ekonomiju - naveo je on, i dodao da bi država uštedela oko 100 miliona evra ako bi svi plaćali akcize, carine i poreze na cigarete. „Ako bi se javna preduzeća dovela u red, uštedeli bismo još 200-300 miliona evra, kojima bismo smanjili potrebu tereta na plate i penzije“, naveo je Vujović.
Poslednji komentari
  • Robin Hud Vreme: 15.07.2014 08:15h

    Gospodo draga niste dobro razumeli Putina, reko Vam je uzmite od bogatih i dajte siromasnima, a ne i ono malo para koje ovaj jadan narod ima i to malo hocete da im uzmete SRAMOTA pre izbora ste pricali o povecanju plata novim radnim mestima o boljem zivotu a sada nam smanjujete plate i penzije pa cete onda preko izgradnje puteva raznih kupovina javnih nabavki da izvlacite pare iz budzeta i da punite tajkunima i naravno svoje dzepove. Svakog dana citamo i slusamo kako je ovaj ukrao 100 drugi 500 miliona evra pa uzmite bre od tih lopova koji pljackaju ovu Srbiju i ovaj narod pa dajte onima koji nemaju. Zasta vam trebaju pare, za Beograd na vodi pa Srbiji ne treba to niti ce imati koristi , hocete da kroz smanjenje plata i penzija izgradite pa kasnije da uzivate u tim lepotama dok narod pati gladan i zedan, Moj predlog manite se corava posla , dajte ovom narodu ne uzimajte mu jer nemoj narod da se ujedini i digne pa da krene na Vas i da vama uzme ono sto najvise volite Vase "fotelje".

  • kole Vreme: 15.07.2014 14:48h

    Prvo kazu 50%. pa nije nego 30%, a ne ne, 20 i dok narod u bunilu, onda kazu, ne moze to tako, bice samo 10 % i narod sav ustreptao i zahvalan sto ga nije snaslo 50%, eto to je njihova igranka. Tako ce i za struju i sve ostalo...

  • penzioner Vreme: 15.07.2014 15:17h

    Nije razumno!Kao bivsi prosvetni radnik imam manju penziju nego sto je plata danasnjeg prosvetnog radnika! Znaci ne moze 10%!

  • Penzioner Vreme: 15.07.2014 15:19h

    Kao bivsi prosvetni radnik imam manju penziju,nego sto je plata prosvetnog radnika koji radi!Znaci ne moze 10% smanjenje!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP