Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TVRDI MINISTAR PRIVREDE I VRŠILAC DUŽNOSTI MINISTRA FINANSIJA

Vujović: Na grbači naroda 600 direktora EPS-a

Autor: Tanjug | 15.07.2014 - 08:28:00h | Komentara: 4

- Obaranje deficita svake godine, smanjenje plata i penzija za 10 odsto, promene u lošem, a preplaćenom menadžmentu EPS-a, i značajno efikasnija naplata poreza i akciza - mere su kojima se može poboljšati privredni ambijent i uspešno sprovesti započeti reformski kurs - rekao je Vujović.

Dušan Vujović

Dušan Vujović | Foto: Zoran Raš

Ako druge mere ne daju efekta, penzije i plate u javnom sektoru biće manje za deset odsto, a odluku o tome doneće Vlada, kaže ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović.
Prema mišljenju Vujovića, neophodno je da se pronadje kombinacija mera koja će najpravilnije rasporediti teret reformi.
- Obaranje deficita svake godine, smanjenje plata i penzija za 10 odsto, promene u lošem, a preplaćenom menadžmentu EPS-a, i značajno efikasnija naplata poreza i akciza – mere su kojima se može poboljšati privredni ambijent i uspešno sprovesti započeti reformski kurs – rekao je Vujović za današnje ”Novosti”.
Vujović smatra da samo poskupljenje struje ne bi rešilo problem, jer je menadžment EPS-a koji čini 600 visoko plaćenih direktora – vehi problem, a prosečna plata u EPS-u je 75.000 dinara, što je duplo više od zarade prosečnog radnika u Srbiji.
Poseban problem su i tehnički gubici od 18 odsto i rekordno niska naplata od 84 procenta, rekao je Vujović današnjim ”Novostima”.
- Moj plan je da linearno spuštamo deficit svake godine za oko 60 milijardi dinara i da tako dodjemo do cilja – smanjenje deficita do 2017. godine na oko 130 milijardi dinara. Predlažem da povećamo naplatu akciza, carine i poreza, čime bismo uštedeli oko 100 miliona evra. Uporedo sa tim, uvodjenjem reda u javna preduzeća moguće su uštede od još 200 do 300 miliona evra – rekao je Vujović.
Poslednji komentari
  • osiromasen Vreme: 15.07.2014 09:32h

    Te siline direktore prebaciti na kopanje rupa za bandere I pojacati im platu.Usteda je visetruka.Eps nebi placao podizvodjace,manje vozikanja,benzina,direktorima veca plata.Svi zadovoljni.

  • Steva-NS Vreme: 15.07.2014 11:03h

    Čudan smo mi narod.Sami sebi navukli na grbaču,tolike "stručnjake" sa visokim platama.

  • Eliot Vreme: 15.07.2014 12:23h

    Pogledajte članak o skandaloznoj nabavci strujomera za Obrenovac u listu Akter od 15.06.2014., kako direktori EPS-a, uz podršku VD generalnog direktora EPS-a, pored tolikih plata, na nabavci brojila za 3.5 miliona evra pokušavaju krađu EPS-a, stanovništva Srbije i žrtava poplava iznad 1 milion evra, preko strane firme domaćih tajkuna. Prosečne plate u EPS-u i promene u lošem, a preplaćenom menadžmentu EPS-a su manji problem za grbaču naroda, kojim se rešava teret reformi, od krađi i neznanja tih direktora, čije se štete mere stotinama miliona evra.

  • Miki Vreme: 15.07.2014 13:51h

    Nije to samo 600 direktora, jer oni imaju i svoje zamenike, pomocnike, savetnike, i koliko znam, na jedno od takvih mesta je zaposlena i go-go plesacica, cim je stekla diplomu nekog privatnog fakulteta, bez dana prethodnog radnog iskustva u struci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP