Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR NE MORA DA BRINE ZA BUDUĆNOST

Vujović prima američku penziju!

Autor: Ivana Žigić | 23.07.2015 - 20:00:00h | Komentara: 5

Ministar finansija Dušan Vujović, koji je pre nekoliko meseci smanjio primanja srpskim penzionerima, prima američku penziju, saznaje „Alo!“! Tako svakog meseca uz ministarsku platu od 96.000 dinara inkasira i dodatnih više od 1.000 dolara!

Ne dajem informacije telefonom

Ne dajem informacije telefonom | Foto: Vesna Lalić

On je masnu deviznu penziju zaradio radeći u Americi, i to kao vodeći ekonomista u Svetskoj banci u Vašingtonu, te kao direktor kancelarije te banke u Ukrajini, dok je na Univerzitetu Berkli bio gostujući istraživač.


Šta sve ima Vujović:


- ministarska plata 96.000 dinara
- američka penzija
- tri stana (trosoban,
dvosoban i jednosoban)
- kuća od 300 kvadrata
- automobili BMW X5 i
„mercedes C320“
- ušteđevinu

- Vujović je radeći na visokim pozicijama u Americi ostvario pravo na njihovu penziju, koja iznosi više od 1.000 dolara. Iako je već godinu dana ministar u Vladi Srbije, te prima ministarsku platu, koja iznosi 96.000 dinara, i dalje prima i američku penziju - tvrdi dobro obavešteni izvor „Alo!“.


Iako smo ovim povodom juče pozvali i ministra Vujovića, on nije bio raspoložen da komentariše naša saznanja.


- Ne dajem informacije telefonom, kontaktirajte sa PR službom ministarstva - kratko je poručio Vujović.

U njegovom kabinetu su nam pak potvrdili da ministar prima američku penziju, te da je sve uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ali nisu želeli da otkrivaju o kojoj sumi je reč.

Agencija: Ima pravo na penziju


Iz Agencije za borbu protiv korupcije poručili su juče za „Alo!“ da nema nikakvih zakonskih smetnji da ministar finansija, kao i bilo koji drugi građanin, prima penziju.

Poslednji komentari
  • Buba Vreme: 23.07.2015 21:19h

    To je veoma mala penzija u Americi.

  • Dr Iggyy Vreme: 23.07.2015 21:20h

    Ljudi, vi mislite da može neko da nas izvuče iz bede, a da sam nije beda. Čujete da ne može. Ministar Vujović, onako ohol i jak, a da nas ne izvuče, nema šanse. Jadnik prima ministarsku platu devedesetak hiljade dinara, penziju 1000 dolara, profesor na više fakulteta. On treba da nam je ponos, vode nas moćni ljudi. Ministar finansija, državna kasa prazna. punise al' polako na tenane. Reforme stižu reforme i sebe. Boljitka mora biti , nažalost, sa ovakvim, malo sutra. Lepi te se njihovim bajkovitim pričama. Samo uporedite, šta ste mogli kupiti pre tri godine, sa istim parama, i sada. Partijski ne navijam, a ljudski i te kako. E, Vaša napravljena pomenuta računica mnogo toga će Vam reći. Nemojte reći, to, deci nego Vujoviću!

  • BgBoy Vreme: 24.07.2015 01:23h

    Prim on još mnogo para, ali "ispod žita" od MMFa i sličnih jer on vodi finansijsku politiku kako njima odgovara, a za građane ih zabole uvo! Nego šta bi sa genijem sa Jejla, onim Krstićem i on je američki đak i stručnjak pa ode glavom bez obzira ne izvadi nas iz bede, a pomislili smo da ćemo preteći sve napredne ekonomije sveta!

  • misho Vreme: 24.07.2015 06:37h

    vujević je jedna od hijena u vladi koju je postavio američki neoliberalizam.on izvršava njihove zadatke u cilju podjarmljivanja srbije ekonomskim putem.on u srbiji nesprovodi odluke vlade već naredbe svetske banke.on ne sluša premijera nego premijer njega?I ZA TAJ POSAO JE PLAĆEN?ODUZIMANJEM PENZIJA POSTIGLI SU VIŠE CILJEVA,OSIROMAŠILI SU PENZIONERE,ONEMOGUĆILI DA ONI PREHRANJUJU SVOJU DECU,SMANJILI SU IZDATKE KOJE PENZIONERI USMERAVAJU NA FINANSIRANJE ŠKOLOVANJA UNUKA,SMANJILI POTROŠNJU A SAMIM TIM I OBRT KAPITALA,ODVOJILI ELITU OD 90%OSIROMAŠENIH...I sve to mimo izbornih obećanja.....?

  • Milan Vreme: 24.07.2015 06:56h

    VI, novinari ste izgubili sve kriterijume, cast kodes! Sta je to lose sto Mr. Vujovic ima americku penziju, jeli kakav kriminal? Imate li primedbe na njegov rad, strucnost i tome slicno. Da nije losiji od Dinkica? Covek je svojim radom postigao najveci uspeh u struci, dokazao se na trzistu kao strucnjak i svojim radom stekao penziju, PA STA JE TU KRIMINALNO? Nepoznajem ga licno, ali dobro znam kako se stice karijera na slobodnom trzistu! Bilo bi mnogo pametnije da posvetite punu paznju "strucnjacima", poput Vulina, Gasica, i njima slicnim, kako su oni i gde pravili karijeru, cime su se kvalifikovali da postanu Ministri, kakvi su rezultati njihovog rada. Pa napravite razliku izmedju Mimi Oro, Stanije i njima slicnim sa Ministrima koji su stekli svetska priznanja, kako god se oni zvali! Milan

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP