Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Vuk i Dana kadriraju u diplomatiji

Autor: S. Vojinović- I. Kljajić | 23.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 23

Iako Vuk Drašković nije u Vladi od 2007. godine, kadrovi SPO i dalje drmaju po Minisatrstvu spoljnih poslova. Puleni Vuka i Danice Drašković, ne samo da su postavljeni na visoke funkcije u MS-U, već se baškare od Banjaluke, Zagreba, Ženeve, Milana, Brisela, do Njujorka!

Danica nije  u diplomatiju  uhlebila samo  prijateljice, već i zeta Ljubomira Mirkovića

Danica nije u diplomatiju uhlebila samo prijateljice, već i zeta Ljubomira Mirkovića | Foto: FoNet Dragan Antonić

Tako recimo, Roksanda Ninčić, pomoćnik ministra za multilateralu, prethodno je bila ambasador pri EU u Briselu. I njen brat Ognjen Humo, bio je pomoćnik ministra Draškovića. Roksanda u leto 2005. odlazi u Brisel za ambasadora pri EU gde je ostala preko sedam godina, iako mandati traju do četiri. Vladimir Marić, v. d. šefa kabineta ministra, u MSP-u je od 2005. godine.


Konzul defektolog

Među Vukovim kadrovima je i defektolog Aca Jovanović, nedavno postavljen za načelnika Odeljenja za konzularne poslove.
- Jovanović je u vreme kada je Drašković bio u Vladi u MSP prešao iz MUP-a. Nikad ranije nije bio na šefovskim mestima, već je bio samo konzul u Banjaluci i Zagrebu - objašnjava izvor „Alo!“

- Nepoznato po kom propisu i na osnovu kojih kriterijuma je zaposlen, jer zakon tada uopšte nije predviđao takvu mogućnost. Njegova diploma je sporna, a postojali su problemi sa nostrifikacijom. Slobodan Vukčević imenovan je po drugi put za generalnog sekretara MSP-a. U vreme kada je njegov otac Vojislav bio ministar u Vladi, a Drašković ministar spoljnih poslova, Slobodan Vukčević postavljen je za generalnog sekretara. Odatle je otišao za ambasadora u Ženevu, što mu je bila prva i jedina služba u inostranstvu. Vraćen je ranije, a kao razlog pominjala se njegova nestručnost.
Zbog toga je od 2009. do 2013. bio neraspoređen u MSP-u, bez radnog zaduženja i nije dolazio na posao - objašnjava izvor „Alo!“ iz MSP-a.
Na spisku kadrova SPO, našle su se i Snežana Miljanić i Ivana Pejović, inače bliske prijateljice Danice Drašković.

- Bivša direktorka Beogrdaskog sajma Snežana Miljanić uskoro odlazi na mesto generalnog konzula u Minhen. U pitanju je jedan od najvažnijih konzulata, gde je ranije bio kadar SPO Željko Vlahović, suvlasnik „Kalemegdanske terase“. Tada su utvrđene brojne zloupotrebe u radu konzulata, ali sve to je aminovao i Vuk Jeremić, i to na molbu Vuka Draškovića.
Ivana Pejović, koja je bila generalni konzul u Milanu devet godina, iako je mandat do četiri godine, uskoro odlazi za generalnog konzula u Njujork. U Milanu je inače, ostavila veliki broj spornih finansijskih isplata, inspekcije i dalje rade, a sve se uporno prikriva - priča naš sagovornik.
Danica Drašković preko stranke svog supruga nije u diplomatiju uhlebila samo prijateljice, već i zeta Ljubomira Mirkovića.
Poslednji komentari
  • osagomar Vreme: 23.12.2013 07:29h

    Vuk Draskovic je bio ministar spoljnih poslova,po nim misljenju hedan od uspesnijih ako ne i najuspesniji koje je Srbija imala u novijoj istoriji,tako da je apsolutno kompetentant da predlozi odredjene ljude za diplomatiju,jer ovi koje je kadrirala demokratska stranka radili su u svom licnom interesu umesto drzavnog interesa.

  • sasa stankovic Vreme: 23.12.2013 07:39h

    Danica Drašković je odavno prevazišla naivnost, svojim lokalnim utjecajem i vezama u MIP-u zapošljava i odpušta radnu snagu kao da je član UO SNS. Njen utjecaj je veoma lukav, kobajage se nigde ne pojavljuje, a sa starim kadrom formira večinu koja odlučuje kadrovska rešenja. Vučiću predstoji veliko spremanje na tom polju pošto se ispostavilo da su konzularna mesta odlična za sticanje profita. Mnogi koji su u sprezi sa Danicom Drašković, a rade po konzulatima jedino što rade na svojoj ličnoj afirmaciji. Potrebno je angažovati radnu snagu koja će Srbiji donositi posao i razne međudržavne ugovore po kojima ambasadori kvalifikuju svoju egzistenciju na tim radnim mestima. Svi izdaci u MIP moraju biti opravdani, a trenutno se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi ?!

  • osagomar Vreme: 23.12.2013 08:23h

    Vuk Dreaskovic je iskusan politicar i veliki drzavnik,ne sumnjam u njegovu dobru nameru da pomogne srpskoj diplomatiji, te stoga samo tako srpska diplomatija moze da napravi nesto znacajnije,jer hipoteke koje su ostavili kadrovi SPS i DS su velike i pogubne po nasu diplomatiju...

  • momazver Vreme: 23.12.2013 08:48h

    Pa cekaje u cemu je tu problem.Nisu jedini koji prave privatnu od drzavne firme.Samo ce im firma propasti ako i oni kao privatnici dozvole da im Slobodan Vukcevic cetiri/4/ godine N I S T A NE RADI, a prima platu. Kod ovih drugih/zena/ Dana bar spava,kad ode na po 15/petnaest/ dana..ide s njima u soping, posecuje kokardasku dijasporu..posecuje muzeje..gleda gde jos ima neko mestasce za *njen* kadar,sve ostavljajuci ovde Vuka nosenog *starom slavom,sto pisca,sto diplomate*,na raznoraznim cajankama,partijima,i ambasadorskim prijemima,o istom poslu. NON-STOP RADI BIOSKOP.

  • Javno preduzece Vreme: 23.12.2013 09:04h

    Prepune su ih i ostale najplacenije drzavne i institucije. Niko nema kvalifikacije za radno mesto, a vecina ima srednje skole ili sumnjive diplome privatnih fakulteta. Sada se kriju kao nestranacki kadrovi i cekaju comeback SPO na politicku scenu....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP