Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI PREDSEDAVAJUĆI GS UN JUČE STIGAO U BEOGRAD

Vuk iz Njujorka
na bakin 92. rođendan!

Autor: I. Kljajić - M. Dakić | 02.10.2013 - 10:02:00h | Komentara: 1

Vuk Jeremić, koji je 16. septembra predao mandat predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, doputovao je juče iz Njujorka u Beograd i maltene pravo s aerodroma pohitao da svojoj baki Sadeti Pozderac čestita 92. rođendan, saznaje „Alo!“!

Vuk Jeremić sa bakom

Vuk Jeremić sa bakom | Foto: Nebojša Marković

Jeremić s roditeljima pohitao da odnese poklon svojoj baki Sadeti Pozderac

Jeremić, naravno, iz Amerike nije došao praznih ruku, već je svojoj omiljenoj baki pripremio i specijalni poklon, koji se krio u jednom od tri kofera.

- Vuk se odmah s aerodroma uputio kući da se raspakuje, a nakon toga je otišao da vidi roditelje i svi zajedno su produžili na rođendan bake Sadete. U porodici je dvostruko slavlje, okupiće se porodica i prijatelji koji ga nisu videli godinu dana, a svima je posebno drago što se vratio baš na bakino veliko slavlje - kaže za naš list jedan od bliskih Jeremićevih prijatelja.

Vuk Jeremić ponovo u BG / Foto: Emil Čonkić

Vuk Jeremić sa koferima na aerodromu u Beogradu / Foto: Emil Čonkić

Vuk Jeremić ponovo u BG / Foto: Emil Čonkić

Vuk Jeremić ispred aerodorma Nikola Tesla / Foto: Emil Čonkić

Uživao u Njujorku
Nakon što je predao dužnost predsedavajućeg GS UN, Jeremić je poslednje dane u Velikoj jabuci provodio pozdravljajući se sa saradnicima, ali i opraštajući se od omiljenih mesta u Njujorku. Tako je na Tviteru podelio i slike svoje noćne vožnje Central parkom u kočiji, izložbu mačaka, romantične šetnje sa suprugom Natašom...

Da podsetimo, o tome koliko je vezan za majčinu majku svedoči i činjenica da je sredinom marta doleteo iz Njujorka u Beograd kada je od Ambasade Izraela, u ime porodice, primila nagradu „Pravednik među nacijama“ zbog pomoći Jevrejima tokom Drugog svetskog rata.

Srpski predsednik sveta sleteo je na Aerodrom „Nikola Tesla“ oko 14 sati, i to preko Ciriha. Na izlazu su ga dočekale brojne novinarske ekipe, ali nije želeo da daje izjave jer je prvo obraćanje srpskoj javnosti ostavio za Skupštinu Srbije. Kao što je poznato, on je funkciju narodnom poslanika praktično zamrznuo i već danas ili sutra pridružiće se kolegama u parlamentu, i to kao samostalni poslanik, pošto je u međuvremenu izbačen iz Demokratske stranke.

Kako se može videti na fotografijama, on je došao u pratnji Milana Veruovića, člana obezbeđenja, a zanimljivo je da je bivši predsednik sveta sam poneo svoje kofere. Kako što smo već objavili, Jeremić će se pored skupštinskih obaveza u narednom periodu baviti i organizacijom svog Instituta za međunarodne odnose i održivi razvoj.

Ambasador se latio mikrofona na oproštajnoj žurki za Vuka!
Za srpskog predsednika sveta Vuka Jeremića, noć uoči njegovog povratka u Srbiju osoblje naše misije pri Ujedinjenim nacijama priredilo je žurku za pamćenje, i to baš u prostorijama koje koristi srpska diplomatija na Ist riveru u Njujorku! Na snimku koji je Jeremić okačio na svoj Tviter vidi se bend misije Srbije pri UN, oformljen specijalno za ovu priliku u čast odlazećeg predsedavajućeg GS UN, koji izvodi pesmu „Srce na cesti“ Jure Stublića. Za mikrofonom je naš ambasador pri toj međunarodnoj organizaciji Milan Milanović, a za bubnjevima je vozač Dejan Bucalo, koga Jeremić u šali predstavlja kao ambasadora. U ležernom izdanju, veselila se i Jeremićeva supruga Nataša, ali i brojno osoblje misije, a sve je to kamerom zabeležio upravo počasni gost Jeremić. Ceo video možete pogledati OVDE.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 03.10.2013 02:56h

    podseti me na prichu o crvenkapi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP