Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBIJA POZIVE PARTIJA

Vuk Jeremić: Ne idem ni u
jednu stranku dok sam u UN

Autor: A. O. | 20.03.2013 - 22:01:00h | Komentara: 1

Nedelju dana nakon što je izbačen iz Demokratske stranke, Vuku Jeremiću (38) ponude stižu sa različitih strana. Potpredsednik SNS Bratislav Gašić javno je pozvao predsednika GS UN da se priključi timu Aleksandra Vučića, ali u kabinetu lidera naprednjaka za ''Blic'' kažu da se Vučić ne bavi tom temom. Jeremić tvrdi za naš list da o angažmanu u domaćoj politici još ne razmišlja.

Vuk Jeremić

Vuk Jeremić

- Nemam nameru da se angažujem u domaćoj politici do okončanja predsedavanja Srbije GS UN. Ovo je izuzetna prilika za našu zemlju koja će trajati još svega šest meseci i želim da se u potpunosti posvetim tome, kako bi od toga država imala što veću korist - kaže za „Blic” predsednik GS UN Vuk Jeremić i donedavni funkcioner Demokratske stranke.

On ističe da je prvi veliki korak koji Srbiju u tom periodu čeka javna rasprava o ulozi međunarodnih krivičnih tribunala koju je zakazao za 10. april.
Jeremić je za domaću političku scenu kazao da očekuje medijsku odmazdu Dragana Đilasa jer je kritikovao način na koji su ga, kršeći statut, izbacili iz DS pred samu programsku skupštinu.
- Na te napade neću odgovarati - kaže Jeremić. Izbačeni: Vuk Jeremić i Dušan Petrović U međuvremenu, predsednika GS UN smo zatekli na kafi sa takođe izbačenim iz DS Dušanom Petrovićem, koji je potom formirao svoj poslanički klub ''Zajedno za Srbiju”.
Jeremić nije želeo da otkrije o čemu su razgovarali, dok je Petrović istakao da je „razgovor bio privatni i prijateljski, ali o politici”.
- Imamo saglasnost oko mnogih stvari, ali i otvorena pitanja oko kojih ćemo nastaviti razgovore - rekao je za „Blic” Petrović.
Potpredsednik SNS Bratislav Gašić pozvao je juče Jeremića da „dobro razmisli i priključi se timu Aleksandra Vučića, koji će povesti Srbiju napred”. Ističući da je to njegov lični apel, te da do sada nije bilo reči o tome na Predsedništvu SNS, Gašić je kazao da izuzetno ceni rezultate Jeremića i da se samo stranke u rasulu odriču takvih kadrova.
- Naša partija je mnogo demokratičnija od DS jer se mi ne libimo da nestranačke kadrove postavimo za ministre - istakao je Gašić, i dodao da bi Jeremić bio koristan za „mnogo pozicija”.

Bratislav Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Vesna Lalić

Bratislav Gašić

S druge strane, iz kabineta prvog potpredsednika Vlade i lidera naprednjaka kažu za „Blic” da se Aleksandar Vučić eventualnim Jeremićevim prelaskom u SNS ne bavi i da neće „dok je u toku odlučujuća bitka za državne interese Srbije“.
Pre nekoliko godina se spekulisalo o pregovorima predsednika GS UN sa Ivicom Dačićem o prelasku u redove socijalista, ali tada nikakav konkretan dogovor nije postignut.
Kada je reč o naprednjacima, prema saznanjima „Blica”, mišljenja o predsedniku GS UN su podeljena. Ona tvrđa struja, bliža predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ne bi se protivila da Jeremić bude novi član SNS, dok oni bliži Vučiću ovakvom idejom nisu oduševljeni.
Poslednji komentari
  • Pistaljka Vreme: 20.03.2013 22:51h

    Pametan potez Vuka Jeremic,prvo stavlja interec zemlje pa tek potom svoj, ima ce za ovih 6 meseci da dobro razmisli, sigurno ce se opredeliti za onu stranku koja ce mu omoguciti da da svoj puni doprinos.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP