Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVE MU PREČE OD SKUPŠTINE

Vuk Jeremić za mesec dana radio samo šest sati!

Autor: M. Dakić | 13.11.2013 - 20:40:00h | Komentara: 3

Za godinu dana predsednikovanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, poslanička klupa Vuka Jeremića u srpskom parlamentu bila je prazna. Svoj povratak među kolege parlamentarce s kojima bi zastupao interese građana Srbije Jeremić je pompezno najavljivao, da bi po povratku u zemlju za više od mesec dana od početka jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije (1. oktobar - 8. novembar) parlament posetio svega pet puta!

Vuk Jeremić ponovo u BG / Foto: Emil Čonkić

Vuk Jeremić / Foto: Emil Čonkić

 Kako pokazuje zvanična statistika koju je “Alo!” dobio od ovog doma (na osnovu elektronske evidencije), samostalni poslanik Jeremić je za 19 radnih dana, koliko su srpski parlamentarci zasedali počevši sa 1. oktobra, u Skupštini boravio ukupno pet puta i u njoj nije skrpio ni osmočasovno radno vreme jer je u tom zdanju proveo svega šest sati i 26 minuta. Jeremić je iz Njujorka u parlament došao tek 4. oktobra, iako mu je mandat na čelu GS UN-a istekao još 17. septembra. 

Zanimljivo je da je taj dan iskoristio da održi konferenciju za novinare u Skupštini, da bi potom “zbrisao” i s prijateljima zaseo u obližnjem kafiću.

Mikrofoni, sednica, skupština

Nije je se nagledao: Skupština Srbije | Foto: Željko Šafar

 Prema podacima koji su iz Generalnog sekretarijata Skupštine Srbije dostavljeni našem listu, Jeremićev prvi zvanični radni dan bio je 6. oktobar i tada je na poslu proveo svega šest minuta. Zanimljivo je i da su ga tada mediji uhvatili kako se pojavio i zadržao se jedan sat, da bi usledila pauza do 22. i 23. oktobra, a u Skupštinu se vratio 29. prošlog meseca i od tada se nije pojavljivao. Ipak, on svakodnevno obaveštava svoje pratioce na društvenim mrežama o putovanjima. 

Tako je, sudeći prema nostalgičnim fotografijama iz Njujorka, od 12. do 20. oktobra boravio u Velikoj jabuci, da bi nakon osnivanja svog međunarodnog centra (CIRDS) od 6. do 12. novembra boravio u Kini, gde je promovisao svoju organizaciju, iako je svih tih dana Skupština uredno zasedala. On se ni juče nije pojavio u parlamentu, a njegov komentar nismo uspeli da dobijemo jer se nalazio u avionu kojim se vraćao u Srbiju.

Zanimljivo je da je sam Jeremić po povratku u Srbiju poručio da mu je velika čast što će kao parlamentarac predstavljati građane, ističući to kao veliku privilegiju i odgovornost, najavljujući da će se truditi da opravda njihovo poverenje. On je tada tvrdio i da je povratkom u Skupštinu održao reč datu građanima i da će zastupati njihove interese. Postavlja se pitanje kako to uspeva, s obzirom na činjenicu da u Skupštini gotovo ne boravi, niti u njenom radu uzima aktivno učešće.

Ćutolog!

Čim je Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija zamenio srpskim parlamentom, poznati orator Vuk Jeremić naglo je zaćutao. Prema navedenoj evidenciji, on od povratka u Skupštinu Srbije nije progovorio ni reč i ukupno vreme njegovog učešća u diskusiji je nula!


U Njujorku spiskao milion dolara

Vuk Jeremić | Twitter

Nostalgični Jeremićev pogled na Menhetn | Twitter

 Za godinu dana predsednikovanja Generalnoj skupštini, Jeremić je potrošio 951.268 dolara, a država mu je plaćala stan 13.500 dolara. Istovremeno, on nije primao platu u Skupštini Srbije, već samo mesečni paušal od 30.000 dinara, koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, davao u humanitarne svrhe. 

Datum boravka  (vreme)

6. 10. (00.06.29)
7.10. (01.01.07)
22.10. (02.02.05)
23.10. (01.33.53)
29.10. (01.43.02)

ukupno: 06.26.36 

Poslednji komentari
  • Tole Vreme: 13.11.2013 21:46h

    Ma sve može u zemlji Srbiji,samo čovek treba da bude član Partije. Ko je kriv onima što neće u Partiju-neka crknu od gladi, jer nisu sposobni nizašta.

  • rasa Vreme: 14.11.2013 00:33h

    Umesto da smo uz njega i da mu pomognemo da eventualno postane Generalni sekretar UN i da se o Srbiji pocne pricati u drugom svetlu, mi sve radimo da ga ocrnimo i da ga nedajboze izaberu. Neka komsiji crkne krava. Kakav smo mi to svet. Da je kojim slucajem iz hrvatske cela bi se Hrvatska digla na noge zajedno sa svojom dijasporom i ko zna kim, a mi????????39453532

  • mr.burns from simpson's Vreme: 14.11.2013 02:24h

    ostaje nam samo da se nadamo da che od tolikog samoreklamiranja i hvalisanja uspeti da ga uvalimo nekom drugom na troshak..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP