Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUŽILAC ZA RATNE ZLOČINE

Vukčević: Preuzeo sam predmet Bitići!

Autor: Beta | 20.07.2015 - 01:20:00h | Komentara: 3

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je preuzeo istragu u predmetu "Bitići", u okviru koje je do sada saslušano 179 svedoka, uključujući i bivšeg komandanta Žandarmerije Gorana Radosavljevića Gurija, kao i da taj slučaj ostaje prioritet Tužilaštva za ratne zločine.

Vladimir Vukčević

Vladimir Vukčević | Foto: Petar Dimitrijević

 - Ja sam preuzeo vođenje "slučaja Bitići". Niko od mojih zamenika nije isključen iz postupka. Odlučio sam da pojačam tim i odredio još jednog svog iskusnog zamenika da postupa u ovom predmetu. On je radio na najzahtevnijim predmetima poput slučaja "Ovčara" i mnogim drugim. Predmet "Braća Bitići" ostaje prioritet za Tužilaštvo za ratne zločine - izjavio je Vukčević za list "Danas".

On je dodao da je i u Službi za otkrivanje ratnih zločina pri Ministarstvu unutrašnjih poslova "takođe načelnik preuzeo vođenje tima koji u policiji istražuje ovaj slučaj".
 - Do sada smo saslušali 179 svedoka, na glavnom pretresu i u istrazi, među njima i Gorana Radosavljevića Gurija, koji je pre osam godina saslušan u svojstvu građanina. Ovaj predmet je bio prioritetan od kada smo počeli da radimo na njemu i nastavljamo, bez obzira što je komplikovan i opasan. Sve procesne radnje koje smo preduzimali, a pomagali su nam i pripadnici FBI, idu u pravcu da se za ubistvo braće Bitići pravdi privedu odgovorni - kazao je tužilac.
Braća Ili, Agron i Mehmet Bitići, koji su po optužnici srpskog Tužilaštva za ratne zločine bili pripadnici takozvane "Atlantske brigade" koja je delovala u sklopu Oslobodilačke vojske Kosova, uhapšeni su krajem juna 1999. godine zbog ilegalnog ulaska u tadašnju Jugoslaviju zbog čega ih je sud u Prokuplju osudio na 15 dana zatvora. Četiri dana pre isteka kazne izvedeni su iz zatvora, odvedeni u Petrovo Selo u istočnoj Srbiji, gde su 9. jula ubijeni. Njihova tela nađena su 2001. godine u jednoj od dve masovne grobnice u tom mestu.
Za njihovo ubistvo u Srbiji je vođen sudski postupak protiv dvojice policajaca, Sretena Popovića i Miloša Stojanovića, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi. Slučaj Bitići pominje se kao jedan od najvećih problema u odnosima Srbije i SAD.
Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 20.07.2015 05:03h

    Samo ti sluzi svima sem Srbiji. Do sada ni jedan slucaj srpskih zrtava. Ziveo srpski zlotvore.

  • milan Vreme: 20.07.2015 08:10h

    a ko je preuzeo predmet kindapovanih i ubijenih srba sa kosova.pitici su bili teroristi sa americkim pasosima,koliko je takvih po svetu.

  • drakula Vreme: 20.07.2015 08:40h

    Neznam da li je podatak tacan,ali braca bitici su predali nasima Srbina kojeg su oni spasili,a nasi su ih iz zhvalnosti,poubijali!Ako je to tacno,onda treba suditi takvima,jer veoma je mali broj sipaca koji bi tako nesto ucinila za svoje srpske komsije!A sto se tice vukcevica i vekarica,tu je svaka prica zavrsena!Hoce li neko da me ubedi da crnogorac vukcevic i hrvat vekaric,rade u interesu nas Srba,pa nije slucaj ubijenih srba nisu preuzeli,gamad jedna i prodane duse!Namerno pisem malim slovima njihova imena,u znak ne postovanja takvih ameba!Voleo bih ujedno da i meni objavite komentar,bar u ime nekog tako zvanog,ne zavisnog novinarstva,kada bi se salili,jer u ovoj zemlji sve je zavisno,od nekih tamo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP