Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKRINING ZA EU

Vukić u Briselu: MUP se sprema za Evropu!

Autor: B. J. | 02.10.2013 - 12:35:00h | Komentara: 0

Delegacija MUP-a, predvođena državnim sekretarom Vanjom Vukićem koji je predsednik pregovaračke grupe poglavlja 24 "Pravda, sloboda i bezbednost institucija Republike Srbije", prisustvuje danas skriningu u Briselu.

Iz bolnice se vratio pravo na posao: Vanja Vukić

 Vanja Vukić | Foto: FoNet

Skrinig predstavlja analitički pregled ocenu usklađenosti propisa Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije (EU). Faza analitičkog pregleda započinje skrinigom na kome Evropska komisija predstavlja organa države kandidata pravne tekovine EU, da bi nakon toga država kandidat objasnila stepen usklađenosti domaćih sa evropskim propisima i planove daljeg usklađivanja.

Vukić: MUP se sprema za evropske standarde

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjiv poslova Vanja Vukić izjavio je danas tokom eksplanatornog skrininga u Briselu da se MUP ozbiljno priprema za uspostavljanje evropskih standarda, prenosi Tanjug.
- Postoji volja i želja da se prihvate pravila, standardi i pravne norme EU - rekao je Vukić novinarima u pauzi razgovora ekpertskog tima iz Srbije sa stručnjacima Evropske komisije u okviru poglavlja 24, koje se odnosi na pitanja iz oblasti pravde, slobode i bezbednosti.
On je istakao da se u MUP-u uveliko radi na pripremi nekih evropskih propisa, što su prepoznali i sagovornici iz Evropske komisije.
- To se naročito odnosi na delokrug koji se tiče granične policije i borbe sa huliganima na sportskim manifestacijama - ukazao je Vukić, koji u vladi obavlja i funkciju predsedavajućeg Podgrupe 24, koja se bavi usklađivanjem standarda u oblastima vezanim za to poglavlje sa kriterijumima EU.
Brojnu delegaciju Srbije, koja obuhvata stručnjake iz MUP, Bezbednosno informativne agencije i ministarstava pravde i zdravlja u ovoj rundi skrininga predvode ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić i šefica tima za pregovore o pridruživanju Tanja Miščević.
U Skupštini je putem video striminga omogućen direktan prenos skrininga, tako da ovaj proces ukupno prati preko 100 ljudi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP