Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROGOVORIO O SVOJOJ OSTAVCI

Vukotić: Ne želim da radim
pod nadzorom partija i države!

Autor: Beta | 24.04.2013 - 16:30:00h | Komentara: 1

Manojlo Vukotić saopštio je danas da je podneo ostavku na mesto generalnog direktora i glavnog urednika "Novosti" zbog netačnih i podrivačkih ocena pojedinih članova Nadzornog odbora o njegovom radu, kao i zbog nagoveštaja da bi u menadžment i kolegijum te kompanije trebalo da se dovedu partijski ljudi.

Manojlo Manja Vukotić

Manojlo Manja Vukotić | Foto: Aleksandar Stanković

"Razmišljati uopšte o tome, kada su sva opredeljenja da se država povuče iz medija su - vanvremenska. Ne želim da radim pod bilo kakvim nadzorom partija i države. Ne želim da osvojenu demokratiju, profesionalnu slobodu i vlastite principe bacam u kantu za smeće", naveo je Vukotić u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.
On je u saopštenju povodom ostavke koju je podneo Nadzornom odboru na
više stranica naveo da ne odlazi zbog rada radne grupe oko privatizacije "Novosti" i da jedva čeka da se to završi i skine krst sa "Novosti" i njega.
"Tu nigde nema korupcije ni mog učešća u bilo kojem kompromitujućem potezu", naveo je Vukotić i dodao da ne odlazi zbog ekonomske krize u toj medijskoj kući koja postoji.
"Ne odlazim zbog kriminalnih radnji (za celu deceniju nema u ovoj kući ni jednog kriminalnog poteza, pokazuju sve provere finansijske, pravne, poreske, policijske)", piše u saopštenju.
Vukotić je ocenio da je u kompaniji stvoren ambijent sumnjičenja, nepoverenja i preslišavanja u kome se ne može ozbiljno raditi. On je dodao da je zaprepašcen neprofesionalnošću, zluradošću i lažima koje su u nepouzdanim informacijama objavili pojedini mediji o njegovoj ostavci.
"Na žalost, u tome prednjači sajt Udruženja novinara Srbije. Onda je jasno u kojoj smo novinarskoj "farmi", naveo je Vukotić i dodao da je začuđen i gotovo zatečen informacijama koje su objavile novine, agencije i sajtovi u kojima se spekuliše o njegovoj ostavci i razlozima za to i da je zato primoran da iznese nekoliko činjenica.
Kako je saopštio, član Nadzornog odbora ocenjuje da je "neinventivna i nekreativna uređivačka politika izbacila 'Novosti' iz svih tržišnih utakmica", a "Novosti" su prema zvaničnim podacima bile najtiražnije i najprodavanije dnevne novine u Srbiji, sa oko 170.000 primeraka.
Vukotić navodi i da neimenovani član Nadzornog odbora misli da kompaniji ne treba izdavačka delatnost i da je treba ukinuti, a za nekoliko godina izdavaštva kompanija "Novosti" prodala je sedam miliona knjiga, postala najtiražniji izavač u Srbiji i na tome zaradila više od dva miliona evra.
To sve, kako je naveo, govori o nepremostivom jazu u ocenama poslovanja.
"Uz takve ocene nastaviti zajednički rad - zaista je nemoguće.

"Takvih 'bisera' ima još. Da li su to lični stavovi članova Nadzornog odbora? Njih su predložile - partije. Njih je poslala - Vlada. Treba li da gatam, svakodnevno, šta oni misle, hoće, smeraju? Šta se iza toga valja", naveo je Vukotić i dodao da su  to su razlozi zbog kojih se, na kraju pedesetogodišnje
novinarske karijere, opredelio na ovaj čin.
"Teško ali svesno. I savesno. Sve ostalo su buncanja, nagađanja i besmislice", kazao je Vukotić.
U njegovom saopštenju se navodi da su samoinicijativno danas ostavke podneli svih 11 članova Kolegijuma lista "Večernje novosti", svih 10 odgovornih urednika revija i izdanja Kompanije i svi članovi Izvršnog odbora.
"Naravno, svi će oni nastaviti da izvršavaju svoje obaveze, kao i do sada, do konačne odluke Nadzornog odbora i izbora novih rukovodilaca", navodi u saopštenju Vukotić.
Poslednji komentari
  • gocko Vreme: 24.04.2013 20:24h

    Juče Vulim, danas Manja Vukotić videćemo ko će sledeć da da ostavku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP