Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STEZANJE KAIŠA

Vulin: Bez oštrih rezova i reformi nema bolje budućnosti

Autor: Tanjug | 06.08.2014 - 20:10:00h | Komentara: 2

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da ima nade za budućnost u našoj zemlji ukoliko budu sprovedeni oštri rezovi i nepopularne reforme koje je počela Vlada Srbije.

Nema drugog do oštrih rezova i nepopularnih reformi i to svi dobro znaju, rekao je Vulin novosadskom Dnevniku i napomenuo da je, u toku rasprave o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, najveći deo primedbi bio čisto politički jer, kako je dodao, drugih, suštinskih argumenata niko nije imao, niti ima.

Ako ima za kredit, mora  da ima i za radnika:  Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet

 Ova vlast se razlikuje od pređašnjih po tome što najteže neće da ostavlja svojoj deci, rekao je Vulin i naglasio da ovo hoćemo da rešimo mi i po svaku cenu.
Na pitanje otkud taj raskorak između onoga za šta se zalagao kao lider Pokreta socijalista - stranke levice i onoga što sprovodi kao ministar, Vulin je odgovorio da je ta razlika neminovna i da uvek postoji razlika između teorije i prakse.
Realan sam čovek, znam u kakvoj realnosti živimo i znam da ovako mora. Ako se ja pitam, socijalizam je bio mnogo uspešniji i efikasniji model života, ali socijalizam u ekonomskom smislu može funkcionisati samo u socijalizmu, objasnio je Vulin.
On je istakao da se ne može živeti u kapitalizmu, tržišnoj konkurenciji, a u isto vreme očekivati da elementi socijalizma apsolutno važe za vas". "To jednostavno nije moguće, rekao je on.
Vulin je naveo da u Zakonu o radu ima mnogo izuzetnih levičarskih ideja koje zaista stoje na strani radnika, ali i dodao da on, kao ministar za rad, ne može da bude samo ministar za sindikate, kao ni samo tar za poslodavce.
Ja sam ministar za rad, a to znači i jednih i drugih, a teško ih je istim merama zadovoljiti, rekao je Vulin.
Poslednji komentari
  • Milica Vreme: 07.08.2014 06:37h

    PA REŽITE VEĆ JEDNOM! KAŽNJAVAJTE PREKRŠIOCE, MINISTRE, SPROVODITE ZAKON! Poverovaću vam kada vidim da ste kaznili one koji, recimo, rade i javnim preduzećima, a privatno imaju firmu za prodaju oružja u kojoj drže zaposlene "na crno"izbace tog istog radnika kao kofer na ulicu samo sto je tražio da bude prijavljen! Gledamo vas!

  • moravica Vreme: 07.08.2014 14:12h

    Pa krenite vise sa reformama, svim zaposlenim u javnim preduzecima,ministarstvima, vladi, poslanicima , penzionerima dati minimalac 40.000 din. Prodati sluzbeni vozni park, prodati sluzbene mobilne telefone, sluzbena putovanja svesti na najmanju mogucu meru, strogo kontrolisati prezentacije, krkanje u skupstinskim i drugim restoranima svesti na trzisne cene. I nemojte reforme da idu preko grbace ovog jadnog naroda. Oni sa visokim platurinama i kojekakvim privilegijama su nas i doveli dovde

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP