Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR BEZ PORTFELJA PORUČIO

Vulin: NATO je zlo!

Autor: Tanjug | 26.03.2014 - 09:27:00h | Komentara: 0

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da žrtve bombardovanja ne smeju biti zaboravljene ocenivši da je NATO koji se nije izvinio za bombardovanje Srbije "zlo."

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet Dragan Antonić

"Jednog dana kada vama mladima, bude postavljeno pitanje da li ćemo biti deo NATO pakta, da li ćemo da drugima radimo ono što je radjeno nama, nemojte objašnjavati, pisati knjige, praviti filmove, recite samo ime Bojane Tošović i recite NATO ju je ubio i NATO je zlo", poručio je Vulin.

Bojana Tošović, rodjena na Merdaru, imala je svega šest meseci kada je ubijena, u rukama svoga oca, od gelera koji su došli sa neba, podsetio je Vulin na Akademiji povodom obeležavanja petnaest godina od NATO bombardovanja i deset godina od martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji na Pravnom fakultetu u Beogradu
On je istakao da su 15 godina posle njene smrti danas progovorili neki suočeni sa požarom koji su podstakli na Kosovu i Metohiji, dok njegove odjeke čuju na Krimu, severu Italije, u Kataloniji, Sskotskoj, i sada priznaju greške, ali ne kažu da im je žao.

"Rekli su nam i priznali da su nas bombardovali osiromašenim uranijumom, kao i da su istovarili tone kasetnih bombi. Nisu rekli gde. Hoću da kažu gde su zatrovali vodu i vazduh, da bismo očistili da nijedno dete ne oseti ono zlo koje je došlo sa neba. Nisu rekli da im je žao, sve ostalo su rekli", kazao je Vulin.

On je istovremeno kritikovao portparolku NATO Oleanu Lungesku za tvitovanje "Džast du it" (Juts do it) na godišnjicu krvoprolića.

"Gadiš mi se Oleana Lungesku, gadiš mi se iskreno", poručio je on.
Vikar srpskog patrijarha Irineja vladika Jovan Lipljanski upitao je gde naći istinu zašto je Srbija bombardovana.

On je kazao da je 1994.u toku od samo 100 dana u Ruandi ubijeno 800.000 ljudi u najvećem zločinu koji se desio posle Holokausta, a da NATO nije ispalio nijedan metak da bi spasao tamošnji narod.

Takodje je podsetio da je pre neku godinu prilikom bombardovanja Libije nekadašnji izaslanik SAD za Kosovo i Metohiju Kristofer Hil rekao da je NATO imao interes da 1999.udje na Kosovo,a tome su pridodali humanitarnu intervenciju.
Poslanik SNS MIlovan Drecun rekao je da 15 godina traje užasna borba za istinu, i naglasio da ne treba zaboraviti one koji su nastradali i borili se za Srbiju.

"Ne sme prošlost da nam bude prepreka da idemo napred, ali ne smemo da zaboravimo prošlost i one koji su se borili za našu zemlju", poručio je on.
Bivši šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović rekao je da je jedna vojna alijansa juče slavila "sramni jubilej", jer je pre 15 godina kršeći principe medjunarodnog prava i morala, kao i sopstveni statut nasrnula na jednu zemlju.
Ova agresija na SRJ, prema njegovim rečima, je devalvirala i veoma oslabila Svetsku organizaciju, koja je postala uslužni servis zemljama NATO.

Taj akt učinjen prema našoj zemlji bio je po svemu veoma nizak, izveden na kukavički način, kao što su teroristi Al Kaide srušili Svetski trgovinski centar, što je čin koji treba osuditi isto kao i agresiju na našu zemlju, poručio je Jovanović tražeći od demokratskih država da se izvine kako bi gradili naše odnose na zdravim osnovama.

O značaju Kosova za Srbiju govorio je i istoričar Čedomir Antić, rekavši da je rat koji je bio Srbiji nametnut bio odbrambeni rat, a poraz trpimo i danas.
Akademiji, na kojoj je glavni govornik bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, prisustvovali su, izmedju ostalih, ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP