Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG SUMNJIVOG UPOŠLJAVANJA ŽENE NAJBLIŽEG SARADNIKA

Vulin preti Alo!

Autor: Maja Keranović | 27.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 29

Aleksandar Jablanović, visoki funkcioner Pokreta socijalista, čiji je lider aktuelni ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin, zaposlio je svoju ženu Kristinu u sedmom mesecu trudnoće u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ), koja je upravo u nadležnosti Vulinovog ministarstva.

Breca se na novinare zbog tuđe žene:  Aleksandar Vulin

Breca se na novinare zbog tuđe žene: Aleksandar Vulin | Foto: Tanjug/Tanja Valič

Iako su nam sam Jablanović, inače, doskorašnji ministar za povratak vlade u Prištini i direktorka filijale potvrdili da je Kristina od decembra zaposlena u NSZ-u, ministar Vulin je, umesto da odgovori na pitanja „Alo!“, automatski zapretio tužbom.

 

Direktorka: Kristina radi u NSZ


Direktorka filijale Verica Ćeranić potvrdila da u NSZ-u u Leposaviću radi Kristina Jablanović. Međutim, ona tvrdi da nije počela da radi na radnom mestu Dejana Nedeljkovića.
- Ne znam sad tačan datum da vam kažem kad je počela da radi, ali jeste bio decembar. Nije tačno da je došla na radno mesto Nedeljkovića - rekla nam je Ćeranićeva. Međutim, kada smo je upitali da li je Jablanovićeva zaposlena za stalno ili na određeno vreme, kao i kako je to moguće ako je na snazi zabrana zapošljavanja, odgovor nismo uspeli da dobijemo jer se baš u tom trenutku gubio signal.
- Halo, halo, gubi se signal. Na putu sam. Ako se prekine, pozovite ponovo - rekla je Ćeranićeva.
I pozvali smo, a jedino što smo čuli je da se obratimo, samo nismo uspeli da razumemo kome. I posle smo je još jednom ponovo pozvali, ali nam je direktorka odbila poziv.

Upitan kako komentariše to da je supruga njegovog bliskog saradnika na ovaj način zaposlena u NSZ-u u Leposaviću, ministar Vulin je odgovorio: „Tužiću vas za neistinite tvrdnje. Prijatno.“ Na naše pitanje šta od navedenog nije tačno, odgovor nismo dobili. Informacije o nepotizmu u NSZ-u potvrđuje i Dejan Nedeljković (32) iz Banjske kod Zvečana, koji navodi da je Jablanovićeva dovedena na njegovo radno mesto u Leposaviću.

- Reč je o ženi dovedenoj u sedmom ili osmom mesecu trudnoće. Ona nije ni dolazila na posao i pitanje je kada će, jer se u utorak porodila. Zaposlena je pod direktnom direktivom Vulina, jer po uredbi o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru bez saglasnosti resornog ministra niko ne može da se zaposli, ali i direktorke filijale Verice Ćeranić i direktora direkcije NSZ-a Zorana Martinovića - naglašava Nedeljković. On tvrdi da je bez posla u NSZ-u ostao iz političkih razloga i da iza toga stoji Jabalanović u saradnji, kako navodi, sa Vulinom.

- Na kosovskim izborima učestvovao sam na listi SDP Oliver Ivanović kao kandidat za odbornika i prvi put ušao u „sukob“ sa listom „Srpska“, odnosno SNS-om, koji je u koaliciji sa PS-om. Tvrdim da mi iz političkih razloga nije produžen ugovor samo zato što sam bio na toj listi i što sam na društvenim mrežama pisao negativno o vlasti u Srbiji i listi „Srpska“.

Žrtva: Nedeljković

Žrtva: Nedeljković

Inače, dobijao sam pretnje da ću ostati bez posla. Ugovor, koji sam imao do 30. septembra, nije mi produžen, iako su mojim kolegama, koji su takođe radili na određeno vreme, a manje su u firmi od mene, ugovori produženi - priča za „Alo!“ Nedeljković.

Tatin sin: Aleksandar Jablanović

Tatin sin: Aleksandar Jablanović | Foto: Mladen Šurjanac

Jablanović: Da sam jurio veze, zvao bih tatu!


Jablanović kaže za „Alo!“ da mu Vulin nije venčani kum, kako tvrdi Nedeljković, ali potvrđuje da je njegova žena Kristina u decembru primljena u NSZ.
- Na koji način i kada je tačno primljena morate da pozovete NSZ. Jeste bilo u decembru... Ne znam u kom je mesecu trudnoće bila, odnosno da li šesti ili sedmi mesec... Iskren da budem, ženu sam mogao da zaposlim i u svojoj firmi da sam imao posla i da je nisam ugasio. A da sam jurio veze za posao supruge, ja bih se prvo obratio svom ocu, koji je predsednik opštine Leposavić. Ona je primljena na svega šest meseci u NSZ, i posle juna ili jula ona više neće raditi tamo. Da niste rekli ime i prezime dotičnog, ja ne bih ni znao kako se on zove. Koliko mi je poznato, njemu nije produžen ugovor i ne znam kakve veze moja supruga ima i sa njim i sa njegovim radnim mestom, jer je ona primljena u decembru. Uostalom, ne postoji ni moje ni njegovo radno mesto. Radna mesta postoje dokle postoji i potreba za njim. Sa tim čovekom nikada ništa nisam imao, a za klevetu ću ga tužiti - tvrdi Jablanović. On je potvrdio da mu se supruga porodila u utorak.

Poslednji komentari
  • Mladen Vreme: 27.02.2015 22:01h

    Na Kosovu i metohiji ništa čudno, zapošljavanje članova porodice svih tamošnjih ljudi koji se nalaze na nekim funkcijama u lokalnoj samoupravi,školstvu, zdravstvu i dr. ovoj je uobičajeno jer se to već odomaćilo i tvrdim da nema nijednog organa ili ustanove gde nema nepotizma u zapošljavanju. Oni i nemaju druga posla osim takvih nazovi nezakonitih zapošljavanja ali na žalost to se od resornih ministarstava iz Beograda toleriše i nema slučaja da se protivu nekog pokrenuo bilo kakav postupak odgovornosti.Ista je situacija i na severu a i na ostalom delu Kosova. Pojedini samozvani "lideri" su zaposlili svoje žene u školama i vrtićima a one žive u centralnoj Srbiji. To je velika sramota i opšti kriminal, pa se narod pita dali je uopšte potrebno da Srbija iz budžeta odvaja velika sredstva na Kosmetu, a da se ona troše od odredjenog kruga ljudi.

  • Ispunjava obecanja Vreme: 27.02.2015 22:04h

    Ralizacija programa zaposljavanja mladih

  • E srecooo Vreme: 27.02.2015 22:39h

    E koje sam ja srece, zavrsio sam fakultet, drzavni, i naravno nezaposlen sam. Ali to nije najstrasnije, strasno je sto nisam ni ministrova zena a da zlo bude vece nisam ni zensko, tako da zatrudnim nema sanse....i kako ja da dobijem posao....Kako kaze narodna nisam je.o al sam naje,o

  • Mileva Vreme: 27.02.2015 23:00h

    Prava vest bi bila da su zaposlili njihovo tek rođeno dete, a možda i jesu, vredi proveriti.

  • Pahomije Vreme: 28.02.2015 00:26h

    Vidi mu se po faci da je hohshtapler.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP