Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUČNO

Vulin: Priština je provocirala,
momci su uhapšeni jer su Srbi

Autor: Tanjug | 08.01.2013 - 22:30:00h | Komentara: 0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vučić izjavio je da je to što su Srbi, koje je kosovska policija privela za Božić u Gračanici, večeras pušteni da se brane sa slobode dokaz da je Priština sve radila u želji da provocira, da pokvari veliki praznik i od toga pravi političku predstavu.

Advokat Dejan A. Vasić prethodno je rekao da su desetorica Srba, koje je kosovska policija privela na Božić u Gračanici, pušteni večeras da se brane sa slobode.
Vasić je izjavio da je sudija prekršajnog suda u Prištini oko 21 sata okončao ročište, koje će sutra biti nastavljeno, donevši odluku da se desetorica osumnjičenih Srba brane sa slobode.

Jedva se izvukao sa Kosova - Aleksandar Vulin

Ovo je bila provokacija Prištine: Aleksandar Vulin | Foto: FoNet


"Kao što se vidi momci nisu učinili nijedno krivično delo, nisu ni na koji način zaslužili da im se desi to što im se desilo", rekao je Vulin  i dodao da je veoma tužan zbog njihovih porodica i iskustva koje nisu ničim zaslužilili.
"Ali ako sam zbog nečega ponosan, to je što se pokazalo, kao i uvek, da je Srbija opredeljena za mir, ali da Priština za to jednostavno nije", kazao je Vulin.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da se nada da će međunarodna zajednica posle ovoga dobro razmisliti da li može da upućuje bezrezervnu podršku institucijama koje hapse decu samo zato što su Srbi.
Vulin se nada i da će će međunarodna zajednica sada razumeti zašto je zabranjeno predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da dođe u Gračanicu i razumeti zašto on i pripadnici Kancelarije koju vodi imaju toliko problema sa kretanjem po Kosovu i Metohiji. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP