Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OLIVERU IVANOVIĆU ODREĐEN PRITVOR U PRIŠTINI

Vulin: Srbi da ostanu mirni!

Autor: S. V. | 29.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Zbog sumnje da je izvršio ratni zločin, lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću određen je jednomesečni pritvor i on je juče ujutru odveden u Prištinu u pritvorsku jedinicu.

Vulin smiruje  situaciju

Vulin smiruje situaciju | Foto: Božidar Petrović

Misija Euleks potvrdila je da je na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova, međunarodni sudija Osnovnog suda u Mitrovici odredio jednomesečni pritvor Ivanoviću, koji je osumjičen za ratne zločine i teško ubistvo. Kako pišu prištinski mediji, Ivanović je osumnjičen da je bio „učesnik zločina i kampanje isterivanja Albanaca, što je rezultiralo sa 10 ubijenih”.


Ministar bez porfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin rekao je da Vlada Srbije traži da se Ivanović hitno pusti, da se brani sa slobode, da mu se omogući da svoju odbranu pripremi na odgovarajući način, a da do tada bude premešten u odgovarajuće jedinice na severu Kosova, kako bi njegovo zdravlje i bezbednost bili zaštićeni.

Oliver Ivanović tvrdi da je nevin

Oliver Ivanović tvrdi da je nevin | Foto: RAS

On je kazao da Vlada traži da se što pre izađe sa optužnicom protiv Ivanovića, kako bi se „znalo na čemu smo, šta je skrivio i od čega treba da se brani”. Vulin je rekao da Vlada neće dozvoliti da se hapšenje iskoristi za, kako je rekao, „mračne planove” poput uvođenja privremene uprave u severnoj Kosovskoj Mitovici, kako bi se reklo da Srbi nisu sposobni da sprovedu izbore i da im zato mora biti nametnuta privremena uprava.

- Moguće je da je i to jedan od motiva hapšenja i zato molim Srbe da budu mirni, dostojanstveni i da sve što rade, rade uz Vladu, mi mislimo na njih - rekao je Vulin. Ministar pravde Nikola Selaković najavio je da će zvanični Beograd tražiti sve podatke u vezi sa pritvorom.

Bivši ministar za Kosovo i predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Goran Bogdanović ocenio je da Ivanovićevo hapšenje može dovesti do novih tenzija i neželjenih posledica.

- Zaista čudi da se posle 13 ili 14 godina pokreću već zatvorene istrage o navodnim ratnim zločinama Olivera Ivanovića, a sa druge strane bez rešenja ostaju istrage poput onih o ubistvima srpske dece u Goraždevcu, žetelaca u Starom Grackom ili zločin kod Livadica - naveo je Bogdanović u izjavi medijima. Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić juče je uložio žalbu tvrdeći da su optužbe izmišljene i besmislene.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP