Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OČIGLEDNO JE BOLESTAN

Vulin: Trebalo je ranije vratiti Hadžića

Autor: Beta | 15.04.2015 - 12:33:00h | Komentara: 0

Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da mu je drago što se haški optuženik Goran Hadžić vraća u Srbiju i da je trebalo da ga puste ranije, jer je "očigledno da je čovek teško bolestan".

Aleksandar  Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: Vesna Lalić

"Drago mi je da se vraća (Hadžić). Mogli su i ranije da ga puste jer je očigledno da je čovek teško bolestan", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.
O povratku predsednika SRS Vojislava Šešelja u Tribunal u Hagu, Vulin je kazao da Vlada Srbije čeka da dobije informacije o Šešeljevom zdravstvenom stanju.
Haški optuženik Goran Hadžić trebalo bi večeras da stigne iz Haga u Srbiju pošto je Tribunal doneo odluku o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi lečenja, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu pravde Srbije. Beti nisu mogli da preciziraju vreme dolaska Hadžića u Beograd, ali je njegov advokat Zoran Živanović za televiziju Pink rekao da bi trebalo da doputuje u Beograd oko 22.30, posle čega će biti odvezen u svoj stan u Novom Sadu.

Goran Hadžić

Goran Hadžić

Tužilaštvo Tribunala zatražilo je juče od tog suda da hitno sprovede odluku kojom je opozvano puštanje Vojislava Šešelja na privremenu slobodu. Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, koje je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, potrebno je da Apelaciono veće Tribunala naredi Pretresnom veću da opozove odluku o privremenoj slobodi za Šešelja, i to u roku od jednog dana pošto dobije takvu naredbu.
Tužilaštvo je ukazalo na to da je Apelaciono veće 30. marta naredilo Pretresnom veću da "smesta" naredi vraćanje Šešelja u pritvor Haškog tribunala, ali da ta odluka nije sprovedena. Šešelj je pušten na privremenu slobodu u novembru 2014. godine jer boluje od raka, a njegovi lekari tvrde da se stanje dodatno pogoršalo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP