Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

“PMC INŽENJERING”

Vulinov direktor krčmi državnu firmu!

Autor: E. A. | 23.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Od kada je defektolog Nikola Vukanić, inače kadar Aleksandra Vulina, krajem 2012. došao na čelo kompanije “PMC inženjering”, ćerke-firme “Jugoimporta SDPR”, ovo profitabilno državno preduzeće beleži najniži profit u poslednjih sedam godina, saznaje “Alo!”.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet Dragan Antonić

Zahvaljujući pre svega partijskom zapošljavanju i štetnim ugovorima, ova firma će, umesto 3,2 milijarde dinara, koliko je prihodovala prošle godine, ovu završiti sa jedva 650 miliona.


Defektolog na čelu firme!

Osim što kao defektolog vodi državnu građevinsku firmu, zanimljivo je i da je Nikola Vukanić brat od strica predsednika opštine Voždovac Dragana Vukanića, inače kadra SNS-a. On je pre ove funkcije, kao kadar SPS-a, bio na čelu “Srbijašuma”, ali se u međuvremenu razišao sa partijskim drugovima i zaleđinu našao u Pokretu socijalista.

- Mi smo čak krizne 2007. zaradili skoro 700 miliona i profit je samo rastao, a sada za prvih devet meseci nismo ostvarili ni 400 miliona. Najgore je što je najveći deo toga realizovan kroz projekte prenesene iz prošle godine.

Sada sve podatke kriju od nas iako je dosadašnja praksa bila da svi inženjeri dobijaju tromesečne izveštaje o stanju u firmi - kaže naš izvor iz “PMC inženjeringa” i kao jedan od primera neracionalnog poslovanja navodi angažovanje basnoslovno skupih privatnih veštaka, iako takvi stručnjaci već rade u firmi.


“Alo!” je imao uvid u ugovor koji je Vukanić sklopio sa privatnom agencijom za veštačenje u građevinarstvu kojoj je do sada isplaćeno oko 40.000 evra, a posao još nije završen. Posao je sklopljen 12. aprila ove godine i “PMC inženjering” se obavezao da će privatnog veštaka paušalno plaćati 6.600 evra mesečno za usluge kontrole dokumentacije i poslovanja.

- To je skandal! Firma u stalnom radnom odnosu ima veštaka građevinske struke koji je mogao biti angažovan s obzirom na to da nije učestvovao na projektima koji se kontrolišu. Istraga privatno angažovanih veštaka traje već sedam meseci. Pošto je ugovoren paušali honorar, ne žuri im se da završe - kaže naš izvor i dodaje da ni ostali ugovori nisu sklapani u korist firme, kao što je slučaj sa poslom razminiravanja na aerodromu „Ponikve“.

- Verovali ili ne, umesto solidne zarade, mi smo na kraju završili s gubitkom od 716.000 dinara. Ugovorena vrednost radova iznosila je 9,15 miliona dinara bez PDV-a, a ukupan trošak 9,87 miliona. Niko zbog toga još nije odgovarao - iznosi podatke naš izvor. Da podsetimo, „Alo!“ je pre tri dana pisao o sumnjivom partijskom kadriranju u ovoj firmi i kako su na visoke pozicije došli sinovi Milorada Vučelića i direktora “Železnica” Dragoljuba Simonovića.

“PMC inženjering”

“PMC inženjering”

PMC bez odgovora!


U želji da od “PMC inženjeringa” dobijemo objašnjenje za ovakvo poslovanje firme, poslali smo im imejl sa zvaničnim pitanjima, ali odgovori nisu stigli ni posle tri dana.

Poslednji komentari
  • dm Vreme: 24.11.2013 00:35h

    defektolog???u gradjenvinskoj firmi??? jel treba komentar???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP