Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE

Vulinov direktor ucenjuje “Lastu”!

Autor: O. Dašić | 03.07.2013 - 22:55:00h | Komentara: 7

Bratislav Jugović, direktor Pokreta socijalista i član Gradskog veća u Čačku, tražio je od beogradskog prevoznika „Lasta“ donaciju za Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva, tvrdi za „Alo!“ Nebojša Mirović, direktor sektora za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu „Lasta“ AD.

Negira optužbe:  Bratislav Jugović

Negira optužbe: Bratislav Jugović | Foto: Vladimir Nikitović

Naime, kako Mirović kaže, „Lasta“ je na tenderu dobila posao da vozi decu iz Čačka do Ulcinja, a pre potpisivanja ugovora o sklopljenom poslu dobio je od Jugovića ugovor o donaciji za Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva, uz insistiranje da se to odmah potpiše.


Jugović: Ne znam o čemu pričate


Bratislav Jugović kaže za „Alo!“ da sa Društvom srpsko-kubanskog prijateljstva u Čačku „nema nikakve veze“, osim što je njegov osnivač.
- Ja jesam osnovao to društvo, ali sam po ulasku u politiku sebe lišio svih funkcija. Što se tiče zahteva da „Lasta“ donira novac predškolskoj ustanovi, ne znam o čemu pričate - rekao je Jugović za „Alo!“. Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Aleksandrom Vulinom, na koga se Jugović pozivao, ali se on nije javljao na telefon.

- Jugović je došao kod nas u „Lastu“ i predstavio se kao član Gradskog veća Čačka. Pozivao se i na Vulina i na njegovu stranku. Postavio nam je nekoliko zahteva: da smanjimo ponuđenu cenu prevoza dece u Ulcinj, da „Lasta“ sa 150.000 dinara finansira izgradnju igrališta sa klackalicama i ostalim mobilijarom u dvorištu odmarališta u Ulcinju, kao i da damo donaciju od 50.000 dinara za Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva u Čačku kako bi održali koncert trubača.
Tražio je i da jedan deo prevoza prebacimo na „Autoprevoz“ kao podvozara - otkriva Mirović, koji je to odbio rečima da svaki zahtev o pomoći mora da dođe od predškolske ustanove, direktora ili upravnog odbora, a ne od nekog neovlašćenog lica.

- Kada smo potpisali ugovor sa predškolskom ustanovom o prevozu dece, Jugović me je opet pozvao. Rekao mi je da smo dobili posao, pa da sad treba da potpišemo i ugovor o donaciji koji mi je poslao. Obavestio sam ga da sam u međuvremenu razgovarao sa direktorkom ustanove, koja mi je decidno rekla da ni ona ni UO ne stoje iza zahteva da „Lasta“ investira u igralište na konto prevoza dece koji smo dobili u javnoj nabavci.

Sporni ugovor u  kojem se traži donacija  od 50.000 dinara

Sporni ugovor u kojem se traži donacija od 50.000 dinara

On je, međutim, pokušao da me ubedi da to nije sadašnja direktorka, već ona koja je nedavno smenjena, ali sam mu objasnio da sam razgovarao sa ženom koja je dočekala decu u Ulcinju i da je to sadašnja direktorka. On je tada odustao od zahteva za investiranje u igralište i nastavio da zahteva donaciju za srpsko-kubansko društvo - tvrdi direktor Mirović.

„Lasta“ zadovoljila uslove tendera


U skladu sa odlukom Skupštine grada da se iz budžeta finansira letovanje čačanskih predškolaca u odmaralištu koje predškolska ustanova ima u Ulcinju, raspisana je javna nabavka za smenski prevoz dece do Ulcinja i povratak u Čačak. Ponude su dostavila četiri auto-prevoznika: čačanski „Autoprevoz“, „Kavim“ iz Raške, novopazarski „Sandžaktrans“ i beogradska „Lasta“. Kako prva tri nisu imala kompletnu dokumentaciju, prihvaćena je ponuda „Laste“, koja se cenom od 4,7 miliona dinara uklopila u procenjenu vrednost javne nabavke od pet miliona dinara. Prilikom otvaranja prispelih ponuda nije bilo primedbi učesnika u javnoj nabavci, a ni naknadno nije bilo zahteva za zaštitu prava ponuđača.

Poslednji komentari
  • Jovan Vreme: 03.07.2013 23:10h

    O kojim 4 prevoznika ?Ponudu su samo dali Autoprevoz i Lasta.Ostali prevoznici pripadaju Kavim Grupi koja se nalazi u Čačku tj praktično to je Autoprevoz.Najmanju ponudu je dao Autoprevoz, ali politika i lobi čini čudo.Mućke lokalnih političara Čačka i Laste.Mala je ovo zemlja,mali je ovo grad.Zemlja tone svakim danom sve više i više.

  • glogov kolac Vreme: 03.07.2013 23:35h

    Stvarno hi Bill strasno DA gig ant kakav je Lasta napravi nest za deck van Beograda, Ali no vac moze DA im uzme. Radi se o 3% vrednosti preuzetog posla, videcemo koliko ce odvojiti za kupovinu "bus-plusa"

  • mima Vreme: 04.07.2013 06:06h

    Sve ih ODMAH pohapsiti, za primer drugima, da im vise ne padne na pamet stara praksa.

  • Grigorije Vreme: 04.07.2013 09:21h

    Ako mislite da je to neka priča, pročačkajte centar za socijalni rad u Leposaviću!!! Da vidite kako ti isti kadrovi vladaju! "Gospodin" koji je nesuđeni vladar te ustanove je zaposlio čitavu familiju kako bližu tako i širu - diploma i kvalifikacije im naravno NISU POTREBNE imaju svog tatu,svekra,strica,teču...! Istražite to i pišite o tome, videćete da će materijala biti za čitav jedan feljton...

  • cicamaca Vreme: 04.07.2013 11:11h

    Da li je dotični Mirović, direktor u Lasti rekao da je istovremeno i predsednik sindikata u toj istoj Lasti, te da je bio pravosnažno osudjen zbog zloupotrebe službenog položaja. Malo istražite pa će te imati mnogo pikantniju priću, ako već pišete o Lasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP