Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPECIJALCI PROSLAVILI SLAVU U LIPOVICI

Vulinu „Zlatni grifon“ PTJ

Autor: B. Jelovac | 08.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Ministru rada Aleksandru Vulinu juče je uručena statua „Zlatni grifon“, najviše priznanje Protivterorističke jedinice (PTJ), koje se dodeljuje visokim državnim zvaničnicima za podršku toj jedinici.

Pripadnici PTJ-a izveli vežbu odbrane  predsednika od  napada terorista

Pripadnici PTJ-a izveli vežbu odbrane predsednika od napada terorista | Foto: Goran Srdanov

Proslavi povodom dana i slave PTJ-a u bazi te elitne jedinice u Lipovici kod Beograda prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef poslaničkog kluba SNS-a Zoran Babić, predstavanici diplomatskog kora, ali i košarkaš Miroslav Raduljica, vaterpolista Nikola Rađen sa suprugom, pevačicom Anom Kokić, i glumac Tihomir Arsić, prijatelji komadanta Gorana Dragovića.

Vojska i policija: Generali Dejan  Janković i Dragiša Simić

Vojska i policija: Generali Dejan Janković i Dragiša Simić | Foto: Goran Srdanov


Iako je Lipovicu juče posetio gotovo kompletan rukovodeći kadar MUP-a, nisu bili u mogućnosti da prisustvuju sam ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik beogradske policije Veselin Milić, koji su dobili velike plakete u znak zahvalnosti za saradnju.

- Protivteroritička jedinica nikada Srbiji nije rekla „ne“. Samo priznanje je veliko koliko je i nezasluženo. Nisam ja bio podrška njima, nego oni meni i onome što sam radio i državi, kojoj tako predano služe. Ministarstvo ima zadatak da u što kraćem roku napravi jasan pregled ko je sve bio borac i ko se odazivao na poziv države i potom ćemo raditi na donošenju zakona o zaštiti boraca i njihovih porodica. Zahvalnost prema onima koji su zemlju stvarali i borili se mora da bude veća od reči koje se iskazuju - rekao je Vulin primajući statuu koja je prošle godine dodeljena Nikoliću, Ivici Dačiću i Stefanoviću.

Vo slavu  i čest...

Vo slavu i čest... | Foto: Goran Srdanov


Predsedniku Nikoliću je ove godine u znak zahvalnosti za saradnju dodeljena velika plaketa, a isto priznanje su dobili direktor policije Milorad Veljović, šef kabineta predsednika države Miroslav Latinović, regionalni oficir za vezu u Amasadi SAD Robert Ekart, policijski ataše Ambasade Rusije Valerije Golovanov, policijski ataše Ambasade Francuske Žan Depre i Italijan Robert Inoćenti, tvorac grandioznog amblema jedinice. Predsednik Nikolić je naveo da je za prethodne dve godine, koliko pripadnici PTJ-a brinu o bezbednosti njegove porodice, njegov odnos sa njima sada manje zvaničan, a više prijateljski.

Ana Kokić i  Nikola  Rađen u bazi PTJ-a

Ana Kokić i Nikola Rađen u bazi PTJ-a | Foto: Goran Srdanov

Pripadnici PTJ-a koji čuvaju Nikolića vikendom tokom poseta Bajčetini, zajedno sa pripadnicima Uprave za obezbeđenje zaduženim za njegovu bezbednost, juče su na poligonu izveli niz vežbi kojima su pokazali sposobnost jedinice u rešavanju kriznih situacija u javnim objektima i javnom prevozu u slučaju napada terorista, spasavanje talaca iz autobusa posle neuspelih pregovora, borilačke veštine, kao i prikaz obezbeđenja predsednika Srbije u slučaju napada prilikom javnih skupova ili atentata. Slavski kolač povodom Đurđevdana Nikolić je lomio sa vikarom patrijarha Jovanom Ćulibrkom, koji je pripadnicima preneo i blagoslov patrijarha.

Ministar citirao Perikla

Stefanović je juče pripadnicima PTJ-a uputio čestitku povodom rođendana, navodeći da je „još atinski vojskovođa Perikle govorio da tajna slobode počiva u hrabrosti“, a da je nesumnjiva hrabrost PTJ-a garancija slobode Srbije i svih njenih građana. Inače, Stefanović je juče dobio priznanje „Naj Evropljanin godine“ za 2013. godinu, objavio je Tanjug. To priznanje dodeljuje se za uspešan rad usmeren ka bržoj i svestranijoj integraciji Srbije u Evropu.

Poslednji komentari
  • perica Vreme: 08.05.2014 08:34h

    Vulin?? Uzas! Dokle vise dodeljivanja priznanja za nerad? Kakve veze imaju sportisti ,muzicari i pevaljke sa PTJ. Koliko kosta sva ova parada i glupiranje? A Vucicu,jel to taj kais koji stezete narodu doneo pare za kojekakve promenade.Sram da nas bude sve!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP