Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEDIJI NAGAĐAJU

Za ambasadora u Zagreb ide Marković ili Panović?

Autor: Novosti | 31.01.2015 - 11:22:00h | Komentara: 1

Za mabasadora Srbije u Hrvatskoj "u igri" dva imena - bivši ministar Cvetkovićeve vlade Milan Marković i novinar Zoran Panović. Oliver Antić 2viđen" za Lisabon.

Milan Marković

Milan Marković | Foto: Vladimir Milovanović

Novi ambasador Srbije u Hrvatskoj mogao bi da bude Milan Marković, nekadšanji član DS i ministar u vladi Mirka Cvetkovića - saznaju "Novosti".

O još jednom imenu za ovu poziciju razmišlja se poslednjih nedelja u vrhu srpske diplomatije, a to je Zoran Panović, glavni urednik dnevnog lista "Danas", ali se za sada Markoviću daju veće šanse u novoj raspodeli diplomatskih karata. On je već obavljao funkciju u naprednjačkoj vladi, kao direktor Kancelarije za saradnju s Hagom.

Trenutno je upražnjeno čak 11 ambasadorskih mesta u našoj diplomatsko-konzularnoj mreži, a uskoro bi na sednici Vlade Srbije trebalo da se nađe pravi kadrovski paket, odnosno rešenja za Nemačku, Grčku, Ujedinjene Arapske  Emirate, Portugaliju i Hrvatsku.

Za Atinu je viđen još jedan bivši kadar demokrata Dušan Spasojević, koji je službovao u Ankari, dok bi u Berlinu trebalo da stoluje Dejan Ilić, naš naučnik i biznismen koji godinama živi u ovoj zemlji.

Oliver Antić, savetnik predsedenika Nikolić, najverovatnije će biti novi ambasador u Lisabonu.

Bez ambasadora su i naše ispostave u Argenitni, Zambiji, Indoneziji i Siriji. U Iranu i na Kipru naši predstavnici su opozvani pre skoro godinu i po dana, ali Aleksandar Tasić i Savo Đurić još nisu vraćeni u zemlju, a njihovi naslednici se intezivno traže, pišu "Novosti".  

Poslednji komentari
  • vera Vreme: 31.01.2015 14:13h

    Koliko znam jedinipravi skolovani diplomata je gospodin Spasojevic. Gospodinu Ilicu svaka cast kao jednom cenjenom izinjeru i nacniku al ikoliko je on sposoban za diplomatiju idruga navedena imena takodje.? Pa zar nase ministrstvo spoljnjih poslova nema vise diplpmatskih kadrova, ili ima ali nisu pogodni ovoj vlasti ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP