Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČUDNA MATEMATIKA LOKALNIH VLASTI

Za apoteku u Novoj Varoši 2.600 evra?!

Autor: Ž. D. | 27.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Tuđa bolest je najisplativiji biznis, sudeći po odluci Apotekarske ustanove Užice da u Domu zdravlja u Novoj Varoši zakupi prostor za apoteku za neverovatnih 2.600 evra mesečno!

Početna  cena  lokala od 50  kvadrata bila  je 100 evra

Početna cena lokala od 50 kvadrata bila je 100 evra | Foto: Željko Dulanović

Apoteka će početi sa radom 1. jula, u lokalu površine oko 50 kvadrata, za čiji zakup su se na licitaciji nadmetala tri učesnika. Početna cena od 12.500 dinara porasla je tokom licitacije gotovo 30 puta, pa će Apotekarska ustanova Užice mesečno za zakup plaćati 320.000 dinara. Kako tvrde upućeni, ovo je naskuplja kirija do sada plaćena za jedan lokal u Novoj Varoši. Mada je cena zakupa ovde relativno niska i kreće se do nekoliko stotina evra za lokale u centru, u gradu je pod ključem stotinak objekata, jer zbog siromaštva građana nema zainteresovanih zakupaca.


Apotekarska ustanova Užice već ima apoteku koja decenijama radi u centru Nove Varoši, a nedavno su uz nju tri apoteke otvorili i privatnici.
- Pored ekonomskog, prilikom donošenja odluke, ulogu je odigrao i socijalni motiv. Jer da je neko drugi zakupio prostor u Domu zdravlja, u apoteci u centru grada promet bi nam još više opao, pa bismo morali da je zatvorimo i svih devet zaposlenih u njoj uputimo na tržište rada. Ovako, imaćemo dve apoteke u gradu, a verovatno će biti i prijema novih radnika. Uz to unapredićemo i nivo zdravstvene zaštite, što je i naša misija kao budžetske ustanove - kaže za „Alo!“ direktor Apotekarske ustanove Užice Radojica Nišavić.

I pored četiri apoteke u gradu, kupovina lekova je do sada za pacijente bila veliki napor. Nakon pregleda kod lekara, oni su morali da sa overenim receptom pešače gotovo kilometar od Doma zdravlja u naselju Zebinovac do apoteka u centru grada.

- Odluku da izdamo u zakup prostoriju koja decenijama nije bila adekvatno korišćena, doneli smo upravo kako bismo olakšali muke građanima. Na naše insistiranje, apoteka će pratiti radno vreme Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, odnosno Opšte prakse, i biće otvorena svakoga dana od 7 do 21 sat, a subotom do 14 sati – kaže direktor Doma zdravlja Branko Popović.
Poslednji komentari
  • marija Vreme: 27.06.2015 10:44h

    lopovluk kao i sve ostalo u Novoj Varosi,nista cudno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP