Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI NAČELNIK UKP ZA ALO!

„Za moje kontakte sa Buhom znali vrh MUP-a i tužilac“

Autor: S. V. | 11.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 6

Bivši načelnik Uprave kriminalstičke policije MUP-a Srbije general Rodoljub Milović tvrdi za „Alo!“ da se sa zaštićenim svedokom Ljubišom Buhom Čumetom sastajao po nalogu nadležnih.

Rodoljub  Milović

Rodoljub Milović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

U izjavi za naš list povodom medijskih napisa i fotografija na kojoj su on i nekadašnji šef Službe za borbu protiv organizovaog kriminala Slaviša Sovtić uslikani kod Čumeta u Surčinu, kaže:


- Više i vrapci na grani znaju da sam bio zadužen za bezbednost učesnika u krivičnom postupku. Za svaki kontakt sa Buha Ljubišom bio je obavešten tužilac, moj starešina ili su ti kontakti bili po nalogu tužioca. Nemam nameru da stajem ni na čiju stranu u nekim za mene ružnim sukobima. Uostalom, još uvek sam policajac, slobodan čovek... Verujem u sistem i pravednost - priča Milović. U suprutnom, kako kaže, već bio iza rešetaka.

Softić nije želeo da daje izjave, dok tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević i direktor policije Milorad Veljović, pod čijom je nadležnošću UKP, nisu odgovarali na pozive novinara. Milović je sa funkcije načelika UKP razrešen u maju prošle godine, dok je Sovtić sa čela SBPOK-a smenjen pre mesec dana. Ni Ljubiša Buha Čume nije želeo da daje komentar. Buha je početkom aprila prebačen je iz Okružnog zatvora u kućni pritvor, gde mu je stavljena elektronska narukvica. Pre toga Treći osnovni sud u Beogradu usvojio sporazum prema kojem je Buha za kaznu od godinu dana zatvora priznao da je pretio policijskom obezbeđenju svoje supruge u oktobru i novembru prošle godine.
Poslednji komentari
  • Zoran - Tico - Tico Vreme: 11.06.2015 12:14h

    Ali, ako ideš u posetu po službenoj dužnosti, moraš li biti onako raspoložen i oran kao da ti je rod rođeni!? To se na fotografiji vidi. A, koliko znam, služba je služba a družba je družba! Inače, Miloviću, previše se praviš naivan.

  • walter Vreme: 11.06.2015 13:17h

    Za sastanke su verovatno znali a za talove verovatno nisu,pa nisi ti lud sve si ti to isplanirano radio dok je takvih korumpiranih likova u sluzbi zato se ovakve stvari desavaju imate zastitu drzava mlatite lovu koji niste mogli ni da sanjate kad nesto krene po zlu odmah trcite da postanete zasticeni svedoci i na osnovu toga se izvucete,nadam se da ce doci neka bolja vremena za likove poput vas da vam se omoguci zatvorska kazna po zasluzi!!!

  • MAKARIJE Vreme: 11.06.2015 13:41h

    A gde je bivša potparolka UKP Marija Nenić ? Ona je bila za sve obaveštena !

  • LUKA LABAN Vreme: 11.06.2015 13:43h

    MARIJA NENIĆ SVE ZNA ! GDE JE TAJ EKSPERT OD ŽENE ?

  • Spale Vreme: 11.06.2015 13:47h

    A kad si sa Marijom Nenić izmišljao priče nisi upoznavao rukovodstvo !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP