Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KANCELARIJA ZA DIJASPORU PRESKUPA ZA GRAĐANE SRBIJE

Za papire troše 7.000.000 dinara!

Autor: I. K. - M. D. | 18.04.2013 - 12:09:00h | Komentara: 2

Osim što je veoma aktivna kroz putovanja i obilazak Srba širom sveta, Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu ističe se i u potrošnji hartije u svim mogućim oblicima.

Kupovina iseckana  na desetak stavki:  Slavka Drašković

Kupovina iseckana na desetak stavki: Slavka Drašković | Foto: FoNet

Podaci iz Informatora o radu o planiranim nabavkama za 2013. otkrivaju da će najmanje sedam miliona dinara biti potrošeno na više desetina vrsta štampanog materijala, a njihova kupovina iscepkana je na desetak posebnih stavki.


Tako je milion dinara obezbeđeno za štampanje različitog promotivnog materijala, ali u to nisu uvrštene publikacije i bilteni, koji su izdvojeni u dve posebne stavke (svaka po 500.000). Nabavka dnevne i periodične štampe pojavljuje se i u stavci sa stručnom literaturom i u stavci “dodatak za dnevna, nedeljna i mesečna izdanja časopisa”, od kojih je svaka “teška” 500.000 dinara.

Isto usitnjavanje nabavki uočava se i u prikazu troškova za prevoz. Za avio-karte Kancelarija na čijem je čelu doktor Slavka Drašković je ove godine izdvojila tri miliona dinara, ali i ekstra milion za “ostale opšte usluge”, koji će se potrošiti na kako se navodi u informatoru, “avio-prevoz za senior menadžere i eksperte iz dijaspore”.
Uz to će biti potrošeno i tri miliona dinara na benzin, 800.000 na poklone za “ambasadore i ugledne goste, bedževe, majice, diplome”, isto toliko za usluge dostave, a na restorane i reprezentaciju 700.000. Ove godine prostorije u samom centru Beograda koje koristi Kancelarija pretrpeće manje osveženje, s obzirom na to da je 300.000 dinara uloženo u kupovinu tepiha i opremanje prostorija u potkrovlju.

Kancelarija: Informator nije tačan!

Kancelarija juče nije odgovorila na našu molbu da objasni pomenute javne nabavke, ali je u našu redakciju stigla reakcija na tekst o 222.513 dinara koje je zamenik direktora Kancelarije Aleksandar Vlajković u februaru dobio na ime dnevnica. U ovom dopisu Kancelarija zapravo priznaje da je njena finansijska služba napravila grešku u Informatoru o radu, iz kojeg je novinar preuzeo sve podatke objavljene u tekstu, a koji su bili “okačeni” na zvaničnom sajtu Kancelarije. Kancelarija nam je juče u prilogu dostavila i pisanu izjavu rukovodioca finansijske službe Jelene Aničić, upućenu na direktorku Slavku Drašković, u kojoj objašnjava o kakvoj je grešci reč i izvinjava se kolegama “a posebno Aleksandru Vlajkoviću, koji je neopravdano javno optužen za navodno naplaćene dnevnice, što apsolutno nije tačno”. Kancelarija objašnjava da su u pomenutom iznosu sadržani i troškovi hotelskog smeštaja i transporta, što se navodi i u našem tekstu uprkos tome što je u informatoru pod stavkom dnevnica.

Poslednji komentari
  • гасарбајтер Vreme: 18.04.2013 15:27h

    Какви теписи, био сам тамо више пута немају тепихе. Мора да је директорка обновила канцеларије свог конгреса, а ту набавку пришила канцеларији за дијаспору. Брука колико се трпи корупција унутар државних редова. Смена!

  • mima Vreme: 19.04.2013 07:53h

    STA? zar ova gospodja jos uvek nije smenjena. KRAJ bahatom i rasipnickom ponasanju!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP