Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAŽIVANJE

Za polovinu građana Srbije Amerika najopasnija zemlja!

Autor: Blic.rs | 24.03.2014 - 18:12:00h | Komentara: 1

Sudeći prema istraživanju VIN-Galup internešnel, 24 odsto ispitanika evropskih i azijskih zemalja doživljava Ameriku kao najopasniju i najmanje predvidljivu zemlju na svetu, a Srbija je u samom vrhu tog spiska, jer se čak 45 odsto ispitanika izjasnilo upravo ovako.

Srbija amerika Istraživanje je sprovedeno u 65 zemalja sveta, a učestvovalo je 66 hiljada ljudi. Tek tri procenta žitelja Francuske i četiri procenta žitelja Italije smatraju da je Amerika danas najveća pretnja svetskom miru. U drugim zapadno-evropskim zemljama taj procenat se penje do 15 odsto, dok u Azijskim zemljama četvrtina građana to misli, a na bliskom istoku čak i trećina. Čak je 17 odsto ispitanika u Kanadi i 13 odsto u samoj Americi ocenilo da su SAD najveća pretnja miru u svetu.

Najveći broj onih koji Ameriku vide kao opasnu, pored Srbije gde je taj broj 45 odsto, jeste u Pakistanu (44 odsto), Turskoj (45 odsto), Bosni (49 odsto) i Kini (49 odsto). Na vrhu liste je Rusija gde polovina građana deli to mišljenje. 
- Ovakav rezultat odraz je aktuelne situacije u svetu poslednjih godina - ocenio je Andrej Milekhin, jedan od direktora VIN-Galup internešnel
- Zapad je zadržao ekonomsku i vojnu prednost, ali njegovo tumačenje onoga što je dobro i ono što je loše se sve više dovodi u pitanje. Svedoci smo protesta u Aziji, Latinskoj Americi, na post-sovjetskom prostoru, u istočnoj Evropi. Jedan centar svetske uprave pokazao se kao neefikasan i opasan, pa čak i kao pretnja svetu - dodao je on.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 25.03.2014 06:27h

    АМЕРИ СУ НАЈЗАДУЖЕНИЈА НАЦИЈА НА СВЕТУ!Живе на основу ничега?Кредити и кредити су им једини извор где ,као,имају најбољи стандард?А беде имају такве да ни Африка им не би парирала?Своје малтретирање целога света плаћају то проклетство поплавама,земљотресима,пожарима ...Сада им је црнац прецедник а на реду је латиноамер!Гину им војници по целом свету иако су,као,супер наоружани?Довољно је да било ко ,,закука,, и измисли као да трпи нечију бахатост ето ти амера као ,,спасиоца,,?ПОСЛЕ БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ НИШТА ИМ НЕ ИДЕ КАКО ТРЕБА!Чак и у приватном животу Била Клинтона кога је подмукли енглез Блер наговорио да бомбардује Србију!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP