Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DS SE IZJAŠNJAVA O OSTAVCI LIDERA

Za sada 25 odbora za smenu Đilasa!

Autor: Tanjug | 12.01.2014 - 15:10:00h | Komentara: 5

U Demokratskoj stranci nastavlja se izjašnavanje opštinskih odbora i do danas je 25 zatražilo ostavku lidera stranke Dragana Đilasa.

Ko će se poslednji  smejati:  Đilas i Tadić

Ko će se poslednji smejati: Đilas i Tadić

Prema spisku, u koji je Tanjug imao uvid, ostavku aktuelnog lidera demokrata zatražili su opštinski odbori Vračara, Srbobrana, Zemuna, Svilajnca, Subotice, Aleksinca, Vranjske Banje, Koceljeva, Despotovca, Prokuplja, Bogatića, Arilja, Bosilegrada, Vlasotinca, Obilića, Chićevca, Leposavića, Chuprije, Sečnja, Lebana, Bele Palanke Dimitrovgrada, Babušnice, Kuršumlije i Mesni odbor Novo Naselje, koji je deo Gradskog odbora Novog Sada.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin sinoć je Tanjugu rekao da je njegov matični Mesni odbor u Novom naselju podržao zahtev za smenu lidera Đilasa, ali i ukazao da taj odbor ima 90 članova i da se od 35 prisutnih za takav predlog izjasnilo 21 član.

Zbog toga, odnosno činjenice da je sastanku prisustvovala tek trećina članova, dodao je, postavlja se pitanje relevantnosti takve odluke.
U Novom Sadu ima 45 mesnih odbora DS.

U stranci kažu da se izjašnavanje odbora nastavlja, a da su opštinski odbori Starog grada i Zvezdare ranije najavili da neće tražiti ostavku predsednika stranke.

Takodje, predsednik Opštinskog odbora DS u Smederevskoj Palanci Radoslav Milojičić smatra da bi unutarstranački izbori pre beogradskih i eventualnih vanrednih parlamentarnih naneli štetu stranci i da je potrebno "tražiti treći put".

Kako je Tanjugu rečeno iz više izvora u stranci, opštinski odbori su pokrenuli seriju izjašnjavana nezadovoljni sve lošijim izbornim rezultatima DS na lokalu, kao i odlukom Đilasa da sam sastavi listu kandidata za gradske izbore, dakle bez konsultovanja Gradskog odbora Beograda i svih opštinskih odbora.

DS sada ima 160 opštinskih odbora, ali je funkcionalno 130, kažu u stranci.

Sednica Glavnog odbora stranke zakazana je za 18. januar i biće održana u Novom Sadu, kada se očekuje i rasplet unutarstranačke situacije.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 12.01.2014 15:35h

    Sve sam uverenija da treba podržati Đilasa, jer čovek, ni u ovim uslovima, ne odstupa od svojih principa, koji bi, uzgred, trebalo da su i principi ds-a, jel? Tadić me je duboko razočarao.

  • MilanCh Vreme: 12.01.2014 15:50h

    Bezuslovna podrska Draganu Djilasu. Nema predaje sada pred izbore. Ne smemo dozvoliti da padnemo na niske grane naprednih ideja i napredne stranke. Vise se demokratama bavi ova cudna vlast i naprednjaci nego same demokrate.

  • Viki Vreme: 12.01.2014 16:58h

    E crni Tadiću šta uradi u ovom najtežem vremenu pred izbore u Beogradu. Samo si pokazao koliko ti je vlast preča i od stranke i od situacije u zemlji i svih njenih građana. Đilas će zasigurno dobiti podršku GO, samo ne znam kako ćeš se ti tada osećati. Da nećeš preći možda kod naprednjaka.

  • varilac Vreme: 12.01.2014 17:21h

    Đilasa nema šanse da će neko smeniti, ovo je samo šarena laža, a živo me zanima šta će da poskupi dok se narod ovim bavi...

  • saša Vreme: 12.01.2014 17:32h

    ajde molim vas ako može ovaj pismeni autor teksta da nam objasni gde se nalaze mesta chićevac i chuprija u srbiji?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP