Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VIŠE OD 200 POLICAJACA OBEZBEĐUJE GLASANJE

Za sada bez incidenata na izborima u Kosovskoj Mitrovici! (VIDEO)

Autor: Agencije | 23.02.2014 - 10:21:00h | Komentara: 0

Na vanrednim izborima za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice sva biračka mesta otvorena su "na vreme, tačno u 7.00, u skladu sa propisima", rekao je agenciji Beta portparol OEBS-a Nikola Gaon.

izbori

Od 7.00 do 19.00 pravo glasa moći će da ostvari 28.429 građana, što je za 500 više upisanih birača nego u novembru prošle godine. Predstavnici srpskih lista su uputili primedbe CIK-u na novoupisane birače jer su gotovo svih pet stotina iz albanske nacionalne zajednice.

Kako je ranije saopštio CIK, glasanje će se obaviti na 33 biračka mesta u šest biračkih centara, i to u Tehničkoj i Medicinskoj školi i Osnovnoj školi "Sveti Sava", jedno biračko mesto biće u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, a dva u takdoje etnički mešovitom selu Suvi Do.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je da današnje glasanje u Severnoj Mitrovici protiče bez incidenata i da se za sigurnost građana u ovom gradu danas brine preko 200 policajaca.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da kosovska policija ima operativni plan, koji je počeo sa sprovođenjem jutros u tri sata a da je više od 200 policajaca uključeno na obezbeđivanje sedam glasačkih cenatara.


- Sigurnosna situacija u gradu se smatra bezbednom i nema informacija sa terena o mogućem ugrožavanju bezbednosti. Počeli smo od 5 sati jutros sa obezbeđivanjem izbornog materijala. Svi izborni centri otvoreni su u 7 sati bez ikakvih problema - rekao je Hoti.


U severnom delu Kosovske Mitrovice u sedam časova počeli su izbori na kojima građani, četvrti put u nepuna četiri meseca, biraju gradonačelnika.


Građani biraju između četiri kandidata - Olivera Ivanovića kandidata Građanske inicijative "SDP", Gorana Rakića iz GI "Srpska", Muse Miftarija iz Demokatskog saveza Kosova i Fljorenta Azemija iz Demkratske partije Kosova.


Biračka mesta biće zatvorena u 19.00 sati, a pravo glasa u sedam centara na 33 biračka mesta ima 28.429 birača, što je za oko 500 više nego na prethodnim izborima.

Izlaznost slična decembarskim izborima

Član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo saopštio je danas da je izlaznost na ponovljenom glasanju za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice slična onoj 1.decembra.


On je preneo nezvanične podatke, rekavši da je do 11 časova izašlo 1.548 glasača, od kojih su predata 1.404 redovna glasačka listića, i 144 uslovna.
Takođe, Rikalo je kazao da je jasna vidljivost povećanja broja glasača u centrima Suvi Do, Bošnjačka mahala i Spomenik, dodajući da Albanci izlaze više nego na prošlim izborima.


Pošto je samo jedna opština u pitanju mi u CIK očekujemo već oko 23 sata da izađemo sa zvaničnim rezultatima.


Prvi rezultati koje političke stranke dobiju mogu se očekivati oko 21 časova.
Rikalo je, upitan da li postoje nepravilnosti, kazao da nisu uočene, izuzev što su se neki ljudi javili koji nisu na biračkom spisku, a bili su na novembarskim izborima.

Rakić:Mitrovica dobija danas gradonačelnika, očekujem pobedu

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Severne Mitrovice Goran Rakić izrazio je uverenje da će danas biti izabran za gradonačelnika.
Rakić je, nakon što je glasao u izbornom centru u Tehničkoj školi, izrazio uverenje da će pobediti u prvom krugu glasanja.
"Obavili smo svoju građansku i moralnu dužnost i znam i verujem da su građani Mitrovice uvideli važnost i shvatli značaj izlaska na ove izbore," kazao je Rakić novinarima.
On je uputio poziv građanima da izađu na birališta u što većem broju i daju glas svom kandidatu.
"Mitrovica će danas dobiti gradonačelnika", podvukao je Rakić dodajući da očekuje pobedu u prvbom krugu.
"Mitrovica će dobiti gradonačlennika Srbina. Večeras dođite na proslavu, a sutra već počinjem da radim," poručio je Rakić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP