Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DNEVNA DOZA LEPOG

Za suzu: Nikada nećete poverovati šta je srpski doktor napisao (FOTO)

Autor: A. O. /B92 | 14.05.2014 - 19:50:00h | Komentara: 3

Konačno nešto lepo da nam olakša ove kišne dane! Fotografija koja je počela da kruži internetom priča jednu divnu priču i ulepšava ugled srpskog zdravstva.

Dirljiva poruka bolesnom mališanu

Dirljiva poruka bolesnom mališanu | Foto: tviter (kliknite za uvećanje)

Lepa vest iz zdravstva dolazi sa Onkološkog odeljenja Instituta za majku i dete, gde jedan od lekara malim pacijentima uručuje diplome za hrabrost prilikom sprovođenja terapije.

Diploma sa ovim natpisom nagrada je koju doktor Dragomir Đokić uručuje, kako kaže, najhrabrijoj deci na svetu.

"Za njihovu hrabrost, ja sam razmišljao kako da ih nagradim, i došao sam na ideju da koliko-toliko učinim ovo za njih kako bi oni sve ovo lakše izdržali", objašnjava za B92 dr Dragomir Đokić, pedijatar-hematolog Instituta za majku i dete.

Doktor Đokić i njegove kolege sa odeljenja onkologije Instituta za majku i dete svakodnevno se trude da olakšaju teške trenutke najmlađim pacijentima sa malignim oboljenjima. Hrabrost ove dece nauštrb bezbrižnog detinjstva mora biti nagrađena, a lekar napominje da im ovakvi gestovi znače više nego što možemo da zamislimo.

"Svako dete koje nije dobilo diplomu mnogo lakše podnosi intervencije u nadi da će i ono da dobije diplomu. Naravno, oni su svi hrabri i svi će dobiti diplomu", dodaje dr Đokić.

Sedmogodišnja Jovana je jedna od prvih "diplomiranih" pacijentkinja doktora Đokića i tvrdi da bolji doktor od njega ne postoji.

"Doktor Đokić? On je divan čovek. On kad me bocne ja ne osetim, kao da te anđeo dodirne!"

Koliko god da se, prema Jovaninim rečima, mališani ovde osećaju kao kod kuće, za njihovo zdravlje se mora učiniti mnogo više. Sa tim je saglasno i osoblje Odeljenja onkologije.

Poruka doktora Đokića i njegovih kolega upućena celom društvu jeste da je ovoj deci potrebna mnogo veća pomoć, jer oni sa svojim roditeljima na Onkologiji provedu i po nekoliko meseci, tako da, pored neophodnih sredstava i lekova, njihov privremeni dom je hitno potrebno oplemeniti, ne bi li vreme koje u njemu provode prošlo bar malo lepše.

Da svi lekari nisu loši i da ima itekako divnih pokazuju ove reči.

"Na osnovu ponašanja prilikom uzimanja lekova, ispoljenoj smelosti pri vađenju koštane srži, junačkom držanju tokom vađenja likvora, kao i poštovanja saveta doktora i pridržavanju režimu ishrane, proglašavam **** najhrabrijim detetom na svetu, napisao je doktor Dr. Dragomir Đokić.

Sigurni smo da je to bar na trenutak izmamilo osmeh mališanu. I malom heroju i plemenitom doktoru svaka čast!

Poslednji komentari
  • mala beba Vreme: 14.05.2014 20:05h

    Ima divnih doktora . Doktorka iz kardiovaskularne bolnice Dedinje Dragana Kosevic je najdivnije stvorenje na svetu.Kada bih vise ovakvih doktora bilo u Srbiji,sve bi bilo drugacije.

  • Mix Vreme: 15.05.2014 00:54h

    Samo ovakvi ljudi i treba da budu doktori, nazalost, isuvise ih je malo... ali kada na njih naidjete pravi su andjeli u ljudskom obliku. Slava im vecna i cast najveca!!!

  • Lady D Vreme: 15.05.2014 21:14h

    Divno! Svaka cast, doktore! Nagradjeni ste postovanjem, ljubavlju i poverenjem koje Vam ukazuju ti malisani. Nema tog novca koji bi to mogao kupiti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP