Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RASIPNIŠTVO U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

Za traktor i gajbice u Berlinu 50.000 €!

Autor: M. D. - S. Đ. | 05.02.2013 - 23:31:00h | Komentara: 8

Za bruku Srbije na „Međunarodnoj zelenoj nedelji“ u Berlinu sredinom januara, Ministarstvo poljoprivrede iskeširalo je gotovo pet i po miliona dinara, otkriva „Alo!“.

„Silni“ štand srpskog ministarstva u Berlinu

„Silni“ štand srpskog ministarstva u Berlinu

Kao što se može videti na fotografijama koje objavljujemo, za tih 50.000 evra naša zemlja je na najvećem svetskom sajmu hrane i poljoprivrede predstavljena s omanjom prikolicom i nekoliko traktorskih guma, uz vrlo sveden izbor hrane i pića s ovog podneblja, bez zastave i drugih obeležja države.

Kako pokazuju podaci do kojih smo došli, ministarstvo Gorana Kneževića je za „izradu, transport, montažu, održavanje i demontažu sajamske konstrukcije“ izdvojilo čak 2,748 miliona, a za prateće usluge, to jest „održavanje štanda, organizaciju prijema na štandu i koordinaciju svih promotivnih aktivnosti“, dodatnih 1,176 miliona dinara sa PDV-om, dok je štand plaćen 1,403 miliona dinara.

Široko: Ministar  poljoprivrede  Goran Knežević

Široko: Ministar poljoprivrede Goran Knežević | Foto: Željko Šafar

Kako stoji u zvaničnom odgovoru koji je Ministarstvo poljoprivrede dostavilo magazinu „Agropres“, poslovi su ugovoreni kroz postupke javne nabavke male vrednosti i do sada je prema tim ugovorima isplaćeno 3,365 miliona dinara.

Ipak, u ministarstvu nisu odgovorili na pitanje kojim firmama su ovi poslovi povereni, ali su odgovori o celom slučaju najavljeni za danas. Zanimljivo je i da je proizvode za degustaciju obezbedila kompanija „Delez“, iz asortimana „Od naše zemlje“, ali ni njih skoro da nije imao ko da proba, jer je štand bio uočljivo slabo posećen, o čemu govore i same fotografije.

Zanimljivo je da je isto ministarstvo prošle godine za mnogo reprezentativniju promociju Srbije izdvojilo znatno manje novca, to jest 2,8 miliona dinara za sajamsku konstrukciju i održavanje, dok prošlogodišnja cena zakupa štanda od 12.339 evra nije bitno menjana.
Poslednji komentari
  • NAJVECI LOPOVI SU VUK DRASKOVIC I SAJAM Vreme: 06.02.2013 00:08h

    Vuk je uzorupirao Beogradski sajam, Austrijanci placaju za iznajmljenu plazmu i sto i stolice 5.000 eur

  • DELEZ SE UTRPAO Vreme: 06.02.2013 00:11h

    Jevrejska firma sa belgijskim pasosem na srpskom standu...o Boze ima li te?

  • Lala Vreme: 06.02.2013 05:11h

    Ma dotični je poznat po tome što voli da slaže evre u kasu.Pronašli mu jednom tako 300.000 i na sudu se odbranio što je rekao da je uzeo ne čuvanje od drugih.Čudna je vlast,kad je ovakvi predstavljaju,a još čudniji sud.Eto svoje "znanje" je ponovo pokazao i u ovom slučaju.

  • samo vas gledam Vreme: 06.02.2013 07:13h

    50 000 evra je mnogo para za jednu prikolicu pa sve da je bila puna Uzicke prsute i Pirotskog kackavalja. Eto prilike za Vucica da nam pokaze na delu ono za sta se uporno deklarise. Od hapsenja Miskovica mi cekamo i cekamo i cekamo. Ma ne ocekujemo mi da hapsite ali dajte nesto konkretno. Za ove sa sajma u Nemackoj otkazi bi bili sasvim u redu!

  • MladenBg Vreme: 06.02.2013 08:14h

    Imao sam srecu da jedne godine posetim berlinski sajam i to je bio i ostao za mene zivotni utisak! 24 sajamske hale na nekoliko nivoa, sa najsavremenijom opremom, standovi koji su tada, na tom sajmu turizma bili do te mere autenticni i sadrzajni da se cinilo kao da putujes po svetu. Pokretne trake, da se posetioci ne bi zamarali jer su to ogromne hale. Satlovi koji prevoze besplatno ucesnike sajma iz hotela i nazad. Reprezentacija koju ni na jednom sajmu koji sam posetio nisam video.Sve u svemu nesto sto se ne vidja svaki dan. I onda pokusavam da zamislim ovaj "bedan" prizor Srbije koji je na tekvom jednom Sajmu vise anti reklama nego reklama! Ovo je nevidjena sramota i po meni bi neko morao da odgovara, jer znajuci kakav je ambijent tog sama, ovo je blam stoleca! Dokle ce vise Srbija, zbog pohlepe politicara i njihovih pristalica zadavati autogol sebi?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP