Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUŽNA SLIKA

Za Vukom tuguju i životinje u "Vrtu dobre nade"

Autor: S. Ivaneža - M. Keranović | 18.09.2014 - 12:42:00h | Komentara: 4

Vuk Bojović, direktor beogradskog zoološkog vrta, preminuo je juče u Beogradu u 74. godini. Kako „Alo!“ saznaje, njegovi najbliži pronašli su ga u stanu, u krevetu. „Vrt dobre nade“ vodio je skoro tri decenije, tačnije od 1986. godine. U tom periodu „životinjsko carstvo“ bilo je obogaćeno sa više od 2.500 životinja. Datum, vreme i mesto sahrane naknadno će biti saopšteni.

Policija uzela i snimke sigurnosnih kamera zoo-vrta: Vuk Bojović

Neka mu je laka zemlja: Vuk Bojović | Foto: Nebojša Marković

Neverica, tuga i muk zavladali su juče među zaposlenima u zoološkom vrtu nakon što je saopšteno da je Vuk Bojović preminuo. Već na samom ulazu u vrt, videlo se da je atmosfera daleko od uobičajene. Iako je bio otvoren za posetioce, retki su oni koji su juče šetali stazama vrta, razgledajući životinje.
Mukla tišina pratila nas je do zgrade uprave, gde se nalazi i Bojovićeva kancelarija. Prvo što smo ugledali je prazna fotelja. Nedaleko od nje, ležao je i Bojovićev pas. Glavu bi podigao samo na zvuk škripe vrata, a onda bi je ponovo spustio na svoje šape. Na naše dozivanje nije reagovao. Tugu, ali ni suze, nisu krili ni Bojovićevi najbliži saradnici.

Vest je pogodila i Bojovićevog sina Luku, koji se nalazi u zatvoru u Madridu, a koji je slomljeno prokomentarisao vest o smrti oca.

Bojović je uživao u svom poslu upravnika Vrta, a u jednom intervjuu otkrio je svoju poslednju želju i najveće strahove.


Vuk Bojović rođen je u Pljevljima, u Crnoj Gori, 1940. godine. Diplomirao je i magistrirao na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Radio je kao slobodan likovni umetnik, autor je oko 30 dela, među kojima je i nekoliko bista narodnih heroja. Bio je i profesor u osnovnim i u srednjim školama, a u Višoj trgovačkoj školi u Beogradu bio je profesor i potom direktor.
Napisao je monografiju o zoološkom vrtu koja je objavljena 2010. godine, a iduće godine Bojoviću je uručen sertifikat o standardu ISO 9001, kao dokaz kvaliteta rada te institucije, koji ima malo koja ustanova tog tipa u svetu. Pre nekoliko godina je izjavio da je razvoj zoološkog vrta tekao polako, jer nikada nije bilo mnogo para i da se radilo polako, tako da se ni on ne seća kako je vrt izgledao kada je počeo.

Sinovi s one strane zakona
Vuk Bojović bio je oženjen Anđelkom. Imao je četvoro dece iz dva braka - dve ćerke i dva sina. Njegovi sinovi su poznati javnosti - Luka je u zatvoru u Španiji, gde nakon hapšenja po srpskoj poternici, zbog optužbi da je izvršio i naručio više ubistava, čeka izručenje, dok je Nikola ubijen prošle godine.
- Luka sigurno nema veze s drogom niti se ikada time bavio. On je svoje prijatelje tukao zbog tog poroka. Istina je da je protiv njega podignuta jedna optužnica u Srbiji, ali nije odgovoran za sav kriminal u ovoj državi - izjavio je Bojović nakon hapšenja njegovog sina u Španiji.

Poslednji komentari
  • olga Vreme: 18.09.2014 15:37h

    Šokirana sam vešću o smrti Vuka.Srce njegovo nije moglo da izdrži toliku bol i tugu za sve što ga je nesretnog snašlo u zadnje vreme.Odmorio se.

  • Srdjan Vreme: 18.09.2014 17:36h

    Kao Haciko! Tuga...

  • LAVINIJA Vreme: 19.09.2014 08:22h

    Cak je i vazduh zasicen nepravdom.

  • Homer M Vreme: 19.09.2014 09:07h

    Dosta patetike umro covek Bog da mu dusu prosti imao od ptice mleko lecili ga svi beogradski doktori doziveo je neku starost - A STA JE SA DECOM KOJA NEMAJU CAK NI SANSU DA SE LECE A KO SU I GDE SU NJEGOVA DECA zato sto takvi kao on imaju ogromne plate pa ih posle jos i zalimo. Samo mo mi recite da nije pio i pusio i da je ziveo kao svetac. Bolje dajte toliko prostora bolesnoj deci. Jos je Nusic pisao o sahrani generalove babe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP