Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIRLJIV SUSRET SA NAJBLIŽIMA

Žabice za seku da što pre ozdravi

Autor: Sanja Đorđević | 28.02.2014 - 21:08:00h | Komentara: 3

Pored tragedije koja ih je zadesila, Anastasija Trajković iz Vranja i njeni najmiliji juče su posle dugo vremena imali radostan dan. Devetogodišnju Anastasiju, koja boluje od hordoma, teškog oblika tumora maksilarnog sinusa, posetili su u bolnici sestra Sara (15) i brat Lazar (14), a dirljiv susret porodičnog okupljanja raznežio je i decu i roditelje.

Anastasija Trajković

Anastasija Trajković


- Jako smo srećni što smo je videli, a i ona je. Poslednji put smo se videli krajem janura, pre nego što je otputovala u Češku na lečenje i puno nam je nedostajala - gotovo jednoglasno odgovaraju Sara i Lazar, posle posete najmlađoj sestrici. Anastasija, podsetimo, leži na odeljenju intenzivne nege beogradskog Instituta za majku i dete, pošto je pre nekoliko dana vraćena sa lečenja u Češkoj, pošto su joj tamošnji lekari, prema rečima njenih roditelja, konstatovali metastaze na plućima.

Anastasija Trajković

Anastasija Trajković: Porodica se još nada da su crne prognoze lekara iz Češke pogrešne

 

Roditeljka kuća na Vračaru

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka otvorilo je Roditeljsku kuću u Beogradu, čime će trajno biti rešen smeštaj mališana i njihovih porodica iz cele Srbije koji se leče u glavnom gradu.
- Otvaranjem ove kuće okončani su petogodišnji napori Udruženja da obezbedi siguran smeštaj porodicama i realizuje sredstva brojnih donatora koji su pomogli pri ostvarenju cilja. Visina iznosa prikupljenih donacija, koji je u celosti uložen u kupovinu kuće, bila je 300.000 evra - rekao je predsednik UO Udruženja Todor Mančić. On je rekao da kuća može da primi osam porodica i da se nalazi u mirnom okruženju na Vračaru, u blizini klinika i da ispunjava sve potrebne uslove.

Sređujući utiske posle posete, Lazar i Sara, međutim, s puno optimizma veruju da će im sestrica biti bolje.

- Pričali smo sa njom, smejali se i kada je gledamo, nikada ne bismo rekli da je toliko bolesna. Našalila se sa nama kada smo je svi odjednom opkolili, rekla je „daj, bre, ugušiste me, pomerite se” - prepričava Lazar. Starija Sara dodaje da su sestrici odneli poklone, igračku koju najviše voli.

- Želeli smo time da je ohrabrimo, da izdrži i da se bori. Nadamo se da će joj biti bolje i žao nam je što odmah moramo nazad kući u Vranje - navela je Sara, učenica prve godine srednje medicinske škole koja, kao i brat Lazar želi da postane doktor. Zadovoljstvo što je uspeo da okupi porodicu, pa makar to bilo i u bolničkoj sobi, nije krio ni otac Dragan. On kaže da Anastasija ima dobru medicinsku negu i da je posle 15 meseci lutanja po lekarima ipak optimista.

- Drago mi je što smo se svi porodično okupili, a to je bila i Anastasijina velika želja. A kao da je nešto predosećala, pre nego što se razbolela, stalno nas je terala da budemo zajedno, dok smo mi svako na svoju stranu jurili za poslom ili školom. Konačno smo joj danas ispunili tu želju - zaključio je Dragan.

Anastasija Trajković

Anastasija Trajković: Porodica koja ovih meseci preživljava pakao bar juče imala radostan trenutak

Danas skener pluća

Načelnik službe za ORL Instituta za majku i dete dr Vladan Šubarević naveo je za „Alo!” da je Anastasiji urađena magnetna rezonanca glave, a da će danas biti urađen skener pluća, nakon čega će biti jasnija slika o njenom stanju i daljim postupcima lečenja.
- Magnetom je slikan primarni tumor u nosu, a snimak je pokazao da je on i dalje veliki i da nema značajnijih promena u odnosu na stanje pre nego je devojčica lečena u Češkoj. Sledi nam skener pluća koji će pokazati pravo stanje i u zavisnosti od toga započećemo odgovarajuću terapiju. Već imamo neke stvari na umu i ni po koju cenu od Anastasije nećemo odustati - izjavio je Šubarević. On dodaje da je devojčica sada svesna, dobro raspolažena, da gleda TV i da će uskoro, posle završetka drenaže pluća, biti premeštena sa odeljenja intenzivne nege.

Poslednji komentari
  • suzana Vreme: 28.02.2014 21:54h

    Dusice draga zelim ti svo zdravlje ovog sveta da te dragi BOG cuva da se izboris sa svim sto te ceka.Dragi roditelji budite jaki i borite se za nju znam kako vam je jer sam i ja pre tri nedelje izgubila supruga koji se borio tri godine.Samo hrabro napred bice sve u redu i probajte sve od medicine,alternative nesto ce da uspe sigurno.BOG je veliki i uslisice zelje za vasu malenu.

  • katarina Vreme: 28.02.2014 22:33h

    Duso mala, neka te Bog cuva! Zelim da ozdravis i sa sestrom i bratom trcis punim plucima... Divim se celoj porodici. Puno pozdrava

  • Tanja Vreme: 01.03.2014 05:33h

    Boze mili pomozi ovoj maloj dusici da ozdravi i da se vesela i nasmejana i dalje igra sa svojom sestrom i bratom. Ja se duboko nadam da ce nase molitve biti uslisene i da ce mala Anastasija biti izlecena. Zelim joj svu srecu ovoga sveta, da se sto pre oporavi i da se druzi i raduje kao sva ostala deca.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP