Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UROŠ STANIŠIĆ MORAĆE DA PLATI TROŠKOVE ROMINGA KOJI JE NAPRAVIO

Zaboravni direktor napravio račun od 93.006 dinara!

Autor: Gane Đorđević | 17.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 13

Direktor Doma kulture u Knjaževcu Uroš Stanišić potrošio je u julu na svoj službeni mobilni telefon 93.006,64 dinara! Najveći deo ovog iznosa su troškovi rominga koje je napravio za vreme trodnevnog boravka u Rusiji! Najzanimljivije je što je trošak napravio zbog - zaboravnosti!

Direktor Doma kulture Uroš Stanišić

Direktor Doma kulture Uroš Stanišić

Naime, Stanišić je kod kuće zaboravio titlovanu verziju dokumentarnog filma o Knjaževcu, zbog čijeg je emitovanja inače i krenuo na ovaj daleki put, pa je zbog toga bio prinuđen da ga u Moskvi preuzme s interneta, koristeći se 3G mrežom službenog telefona?!


Julski računi plaćeni 1.000 €


Račun za sedam brojeva mobilnih telefona koji koriste zaposleni u Domu kulture iznosio je u julu 124.250,36 dinara. Najveći je bio za telefon koji koristi Stanišič, on je sa porezom iznosio 93.006,64 dinara.

Udruženje srpsko–ruskog prijateljstva „Jedinstvo“, koje je početkom godine formirano u Knjaževcu, organizovalo je u julu prezentaciju privrednih, kulturnih i turističkih potencijala ovog grada u Ruskoj federaciji. U delegaciji koju je predvodio predsednik opštine Milan Đokić, na put u grad Friazino, nedaleko od Moskve, gde je prezentacija održana, nalazio se i zaboravni direktor Doma kulture.

Stanišić je objasnio da je astronomski račun za telefon napravio svesno, jer nije imao drugog izbora nego da rusku verziju filma o Knjaževcu skine sa „Jutjuba“. Problem je nastao kada je Stanišić, prema sopstvenoj tvrdnji, nije uspeo da u Moskvi pronađe mesto na kome bi uz pomoć vajrlesa preuzeo film. Na njegovo zaprepašćenje konekciju sa internetom nisu imali ni u kulturnom centru gde je održana prezentacija.

- Prosto zvuči neverovatno, ali nisam uspeo da u čitavoj Moskvi pronađem objekat s vajrlesom, pa sam bio prinuđen da iskoristim 3G mrežu svog službenog telefeona. „Skidanje“ filma je trajalo nešto više od 30 minuta i zbog toga je račun za jul ispao ogroman - pravda se Stanišić.

Sa neobičnim producentskim poduhvatom direktora Doma kulture upoznat je i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, koji nam je rekao da još uvek nije obavešten o visini telefonskog računa, ali da je pretpostavio da će biti veliki.

Faksimil računa

Faksimil računa


- Još u Rusiji sam saznao da je titlovana verzija zaboravljena i da je skinuta pomoću mobilnog. Ne znam koliko iznosi račun, ali pretpostavljam da je veliki. Inače Stanišić je do sada odlično vodio ovu kulturnu ustanovum, pa ga zbog toga nećemo smenjivati, ali će telefonski račun morati da plati iz svog džepa - neumoljiv je Đokić.

Film o Knjaževcu prikazan je u sklopu izložbe dečjih radova učenika OŠ „Dubrava“ iz ovog grad, koji su pre toga učestvovali na konkursu udruženja „Jedinstvo“. Radovi dece bili su inspirisani bratskim vezama srpskog i ruskog naroda.

Lake ruke


Prema informacijama koje smo dobili od uredništva „Knjaževačkih novina“ direktor Uroš Stanišić je i pre telefonskog računa pokazao građanima da je lake ruke kada je u pitanju narodni novac. Za organizaciju šetodnevnog 53. festivala kulture omladine Srbije, Dom kulture je iskeširao 3.721.000 dinara. Od srpske mladosti najviše je profitirao Toni Cetinski, koji je za svoje pevačko umeće dobio čak 2.000.000 dinara, ostale pare su isplaćene grupi „Crne Mabmbe“, Vlatku Stefanovskom i dvojici DJ, Geo de Silvi i Kizmi. Štampanje plakata i iznajmljivanje ozvučenja koštalo je dodatnih 533.080 dinara.

Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 17.09.2014 10:04h

    Ovo je tek pocetak raskrinkavanja nelegitimne vlasti u Knjazevcu.

  • spaki Vreme: 17.09.2014 11:25h

    pravi predstavnik ustanove koju predvodi,cccc tetovaze,mindjuse

  • Ja Vreme: 17.09.2014 11:50h

    Da...inače u Moskvi nema wifi-ja, nema internet caffe-a.

  • URS KABADAHIJE Vreme: 17.09.2014 15:51h

    Bahata vlast u Knjaževcu (URS-DS-DSS-LDP-JS) je očigledan primer lokalnih kabadahija i neljudi, koji samo slede primer svog idola Boška Ničića iz Zaječara, koji se ponašao na isti način. Opšte je poznato kako je tzv. "knez timočki" završio, pa ga cenim da slična sudbina očekuje i knjaževačku garnituru. Ni opozicija nije bolja, vrhu SPS-a je bilo bitno sebe da zaposli, u EPS i Dunav osiguranje, a SNS je anemičan, slab i pasivan. Knjaževac propada, mladi odlaze, a gospoda šenluče! Samo za plato oko Doma kulture dato je 550 hiljada evra, ne računajući anekse ugovora, s obzirom da je 1. maj bio rok za završetak radova! A gle čuda, jedna od firmi, koje su angažovane za ovu gradnju, je firma nedavno hapšenog Baneta Banane iz Niša (URS, odakle su i direktor Doma kulture i predsednik opštine Knjaževac). Vreme je za "gov...ve motke", narodu je dosta!!!

  • soni Vreme: 17.09.2014 17:16h

    A bre narode jel ovo normalno vise. Pa neko bre zivi sa ovim novcem celu godinu. Bruka i sramota za predsednika opstine i za ovog direktora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP