Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEOBIČNA ODLUKA GRADSKE SKUPŠTINE U KRUŠEVCU

Zabranjena replika na izjavu gradonačelnika

Autor: I. Kljajić | 03.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Odbornicima u kruševačkom parlamentu zabranjeno je da repliciraju gradskim čelnicima! Republički poslanik i odbornik demokrata u Kruševcu Srđan Milivojević kaže za „Alo!“ da je u petak promenom poslovnika uvedena diktatorska praksa jer je članovima gradskog parlamenta ukinuto pravo na repliku posle izlaganja gradskog većnika, direktora javnog preduzeća, pa čak i gradonačelnika.

Krivi DS: Bratislav  Gašić

Krivi DS: Bratislav Gašić | Foto: Nebojša Marković

- To je urađeno bez objašnjenja, voljom skupštinske većine. Praktično je vraćena sramna odredba iz 2006, koja je ukinuta u januaru ove godine, ali je u petak vraćena u život. DS se i ranije zalagao da se ta restrikcija ukloni iz poslovnika, ali kod naših tadašnjih koalicionih partnera nije bilo dovoljno sluha za tako nešto - objašnjava Milivojević.


S druge strane, gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić za naš list kaže da je gradska skupština bila praktično prinuđena na ovu meru, pre svega zbog ponašanja Milivojevića i pojedinaca iz njegovog DS-a.

Optužuje Gašiča: Srđan Milivojević

Optužuje Gašiča: Srđan Milivojević | Foto: FoNet - Zoran Mrđa


- Oni su uveli taj pravilnik i nisu našli za shodno da ga promene dok su držali vlast i sad bez imalo stida drže nama lekcije. Ja sam ga promenio 2012, kada je SNS došao na vlast, ali je to dovelo do toga da njih trojica iz DS-a, dva bivša gradonačelnika Kruševca i Milivojević, zbog neprekidnog repliciranja i prijavljivanja povrede poslovnika drže odbornike i do tri sata posle ponoći. To dobro znaju i Kruševljani jer to non-stop gledaju.
Treba li mi da budemo nečiji robovi, pa da slušamo političke tirade tokom svake sednice? Pa zašto im takva restrikcija nije smetala kada su bili na vlasti? Nisu im, kao, dali partneri, a SNS je menjao poslovnik baš sa istim partnerima sa kojima je i DS vladao - izjavio je Gašić.

On napominje i da je uvođenje restriktivne odredbe inicirao predsednik Skupštine grada Živa Nikolić, inače socijalista, a da ga je on samo podržao u tome jer sednice ne treba da traju u nedogled.
Poslednji komentari
  • dr Vreme: 03.12.2013 08:53h

    Pobogu nemojte Gašića,pa on je proevropsi srpski naprednjak,tu promašaja nema u pogađanju loših ciljeva.

  • Carapan Vreme: 03.12.2013 22:14h

    Zaista, ali zaista nemogu da shvatim da se DS jos uvek bavi pokusajima da kritikuje ono sto su sami " proizveli " ! Srdjan Milivojevic koji je poznat po spletkama i podmestanju medijskih " pozara " ponovo dobija prostor da komentarise. dokle vise " Covek sa metlom " koji se obogatio od politike a krivicno delo ga je uvelo u politiku ? Bravo Gasicu ! Nemoj da dozvolis da vise trose drzavni novac na skupe sednice. Manje da se veca a vise radi !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP