Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAMENIK DIREKTORA TIRŠOVE POSLE PADA FASADE

Zahvaljujem bogu što niko nije nastradao!

Autor: E. A. | 15.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Pukom srećom niko nije prekjuče poginuo ispred Dečje klinike u Tiršovoj kada se obrušilo 50 kvadrata fasade ispred njenog ulaza! Sreća u nesreći je i što ta ustanova tada nije bila dežurna, već Institut za majku i dete “Dr Vojkan Čupić”.

Srećom je u ponedeljak bio dežuran Institut za majku i dete

Srećom je u ponedeljak bio dežuran Institut za majku i dete

Iako je na lice mesta izašla građevinska inspekcija JP “Gradskog stambenog”, kako uveravaju iz Tiršove i tog komunalnog preduzeća, mora da prođe tri do pet dana kako bi se utvrdilo da li postoji i čija je odgovornost to što je fasada moglo nekoga da ubije!


- Hvala Bogu da niko nije stradao! - kaže za „Alo!“ dr Siniša Dučić, zamenik direktora te zdravstvene ustanove, i nastavlja: - Ukoliko građevinski inspektori budu utvrdili odgvornost naših službi na klinici, naravno da ćemo sporvesti nadzor, a ako ima krivice i krivično ćemo ih goniti! Danas bi trebalo da dobijem kompletne informacije o tome ko je bio izvođač radova na fasadi 2000. godine. Njena obnova bila je donacija „Karić fondacije“. Sa druge strane, za tri do pet dana građevinska inspekcija će nam dostaviti svoj nalaz šta je uzrok pada dela fasade i armature - priča dr Dučić i dodaje da je Tiršova još zatražila od građevinskih inspektora da izvrše procenu kompletne fasade zgrade, oluka i krova, kako bi se slični incidenti sprečili.

- U ovom času nemamo nijednu zvaničnu informaciju od inspektora koji su na licu mesta, ipak, konstatovali da deo fasade koji je pao nije najpedantnije, najprofesionalnije urađen - istakao je dr Dučić. On je podsetio da se od renoviranja prvi put deo fasade srušio u avgustu 2014. godine, posle čega je tehnička služba bolnice izvršila procenu stanja fasade.

Zamenik  direktora  Siniša Dučić

Zamenik direktora Siniša Dučić | Foto: RAS


- Procenjeno je da je opasan deo fasade oko ulaza i on je srušen i obnovljen, ali ovaj deo što se srušio nije bio sumnjiv, ništa nije ukazivalo da bi se on mogao obrušiti- rekao je taj doktor i dodao da na klinici sve funkcioniše normalno jer je sav šut uklonjen, a kritično mesto je označeno žutom trakom i tuda je zabranjen prolaz.

Jadranka Tasić, portparolka “Karić fondacije”, kaže za “Alo!” da je fasada na Dečjoj klinici obnovljena 2000. godine i da ona ne zna zašto se njen deo srušio.
- Mi smo finasirali kompletne radove, ali nismo birali izvođača. Naše namere su bile u celoj toj priči najbolje - kazala je ona.

Uglavnom su odgovorni izvođači radova


Nikola Kovačević, direktor JP „Gradsko stambeno“, potvrdio je za „Alo!“ da će njihovi inspektori tek za tri do pet dana sastaviti izveštaj od “događaju u Tiršovoj”.
-Čim se to desilo, pozvao me je direktor klinike i zamolio da naši inženjeri procene stanje fasade i daju svoje mišljenje šta je potrebno da se uradi. Naravno da smo se odmah odazvali. U praksi se pokazalo da je za slične događaje uglavnom bio odgovoran izvođač radova, ali trebalo bi ustanoviti da li je fasada bila u garantnom roku - kazao je on.

Poslednji komentari
  • Jelena Vreme: 15.04.2015 09:20h

    Stidi se Srbijo! Beograd je postao zona sumraka, na svakom koraku vreba smrt ali bitno je da su starlete i ostale prostitutke vecito vest dana i da je samo veselo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP