Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRUNIVERZIJADA

Zaigrali se, pa zgrnuli milione!

Autor: A. Medaković | 04.09.2012 - 14:31:00h | Komentara: 0

Zaposleni u firmi „Univerzijada Beograd 2009“, koju je država osnovala da vodi poslove oko organizovanja i realizacije Međunarodnih univerzitetskih letnjih igara, primali su zarade čak godinu i po dana po završetku ove manifestacije, saznaje „Alo!“.

Firma likvidirana pre godinu i po, ali plate i dalje dobijaju

Firma likvidirana pre godinu i po, ali plate i dalje dobijaju | Foto: FoNet

 Naime, prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, firma „Univerzijada Beograd 2009“, koju je 2005. godine osnovao Univerzitetski sportski savez Srbije, likvidirana je 29. decembra 2010. godine. U finansijskom izveštaju za tu godinu piše da je u 2010. godini firma imala 10 zaposlenih, na čije plate je, prema istim podacima, izdvojeno čak 16.745.000 dinara, što znači da je svaki radnik, grubom računicom, na mesečnom nivou u proseku primao neverovatnih 139.000 dinara bruto plate i to za posao organizovanja i realizovanja Igara. Ali, nisu samo zaposleni primali zaradu, već i radnici po ugovoru (?!), koji su te 2010. godine ukupno primili 5.700.000 dinara. U ovoj firmi imali su čak i radnike koji su godinu i po dana posle završetka Univerzijade primali honorare po osnovu autorskih ugovora, i to u ukupnom iznosu od 978.000 dinara. Na osnovu svih rashoda za zarade, ovo preduzeće potrošilo je neverovatnih 26.904.000 dinara u 2010. godini. Kompanija je fiskalnu 2010. godinu završila s gubitkom, te je na osnovu toga, ali i činjenice da je bila u procesu likvidacije, bila oslobođena plaćanja poreza na dobitak.

U pokušaju da dobijemo odgovor o tome šta su radnici preduzeća radili godinu i po dana posle završetka Univerzijade, pozvali smo telefone preduzeća, međutim, na njih se niko nije javljao.
U Agenciji za privredne registre nam je rečeno da je preduzeće izbrisano iz registra 31. 12. 2010. godine i da je, što se njih tiče, ceo postupak urađen po zakonu.
- Registracioni zahtev za brisanje privrednog drustva podnet je 29. 12. 2012, a APR je rešenjem BD 150198/2010 sproveo postupak registracije brisanja, na osnovu podnete dokumentacije u koju spada i završni likvidacioni bilans (finansijski izveštaj koji se registruje u Registru finansijskih izveštaja i boniteta i ne predaje se Registru privrednih subjekata) - objasnili su u ovoj instituciji.
Zoran Jovanović, koji je bio generalni direktor i likvidacioni upravnik „Univerzijade Beograd 2009“, sada je generalni sekretar u Sportskom savezu Beograd. Od petka nismo uspeli da dođemo do njega, a juče nam je u Savezu rečeno da je Jovanović na odmoru, da se vraća krajem nedelje te da će mu naša pitanja biti prenesena. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP