Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI POREZNIK SRBIJE:

Zakon važi i za Kineze!

Autor: Ekipa Alo! | 20.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Direktor Poreske uprave Ivan Simič izjavio je juče da će radnje u dva kineska tržna centra na Novom Beogradu, u bloku 70, morati da poštuju propise kao i sve druge radnje u Srbiji - da prijave radnike i prihode, izdaju fiskalne račune i plaćaju porez.

-

Propisi moraju  da se poštuju:  Ivan Simič

Propisi moraju da se poštuju: Ivan Simič | Foto: Zoran Ilić

 Mi kao Poreska uprava nemamo ništa ni protiv koga, mi samo želimo da svi plaćaju porez, da imaju prijavljene radnike, da posluju u skladu sa propisima koji važe u Srbiji i to je cela priča - istakao je Simič.


- Dogovor je veoma jednostavan - ako imaš radnju, prijaviš radnju, prijaviš radnike i sve prihode i plaćaš porez i život ide dalje, to je veoma jednostavno, nikakva druga stvar ne dolazi u obzir jer šta ćemo da radimo sa onima koji redovno plaćaju porez? - naglasio je Simič.

- Mi tražimo samo zakonito poslovanje, poštovanje propisa, a njihova reakcija je bila veoma neobična, to je samo dokaz da nije bilo sve u redu - rekao je on.

Simič je naveo i da nije očekivao da će reakcija vlasnika radnji u kineskim tržnim centrima biti “samozatvaranje”, ali da to samo po sebi govori da nemaju sređene papire i sređeno poslovanje.

- Kad smo dva dana ranije najavili da ćemo raditi kontrolu tih radnji, desilo se da je u subotu, kada su stigli inspektori terenske kontrole, sve bilo zatvoreno, sa raznoraznim izgovorima, jer verovatno oni nisu mogli da u roku od dva dana registruju fiskalne kase, da prijave radnike - napomenuo je on.
Poslednji komentari
  • aleksandar Vreme: 20.11.2013 09:47h

    Postovani, a gde su im istaknuti: naziv artikla,cena,cena/jm. te i DEKLARACIJA NA SVAKOM PROIZVODU. kao sto se zakonski zahteva od svih privrednika, i sto inspekcija treba da redovno kontrolise??????

  • jelena Vreme: 20.11.2013 10:51h

    trebalo bi i komunalna policija da odradi svoj deo posla konacno, jer se od plasticnih kesa i djubreta koje se gomila oko trznog centra, robe koja se izlaze IZVAN radnji i nepropisno parkiranih kombija ne moze ziveti u bloku!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP