Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VUČIĆ:

Zakoni su jači i od mene i od Ombudsmana!

Autor: M. K. | 26.01.2015 - 18:05:00h | Komentara: 2

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče, povodom tvrdnji zaštitnika građana Saše Jankovića da nije dobio traženu dokumentaciju o incidentu tokom prošlogodišnje „Parade ponosa“, da ako je to tačno, onda je neko kriv. Premijer je istakao i da će prihvatiti svaku odluku suda o tom incidentu, jer je zakon, kako je rekao, jači od njega, njegovog brata, a nada se i od zaštitnika građana.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Premijer je kazao da u tu temu ne želi dublje da ulazi dok Tužilaštvo ne bude donelo odluku i dok sud ne donese presudu. Gostujući na TV „Prva“, on je podsetio i na sve što je, kako je rekao, istrpeo gledajući kako mu prebijaju brata.
- Svi koji imaju brata ili sestru znaju kako to izgleda... kako vam brata prebijaju, lome kičmu i pri tome ga optužuju da je za nešto kriv. A vidi se da ni na koji način ne uzvraća, a niti je slab niti je kukavica.

Saša Janković, ombudsman

Saša Janković, ombudsman | Foto: Dalibor Danilović

Građani me skupo plaćaju


Premijer Aleksandar Vučić

izjavio je juče da se Vlada Srbije ponaša veoma odgovorno i da će se tako ponašati i u slučaju Trepče i po pitanju druge imovine na Kosovu i Metohiji i da svi treba da razumeju da ne mogu od Srbije da uzmu sve i da je ništa ne pitaju. Upitan da li je tačna izjava izvestioca evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera da je Vučić „ucenio“ da se razgovori u Briselu neće nastaviti ako Priština prisvoji Trepču, premijer je rekao da nije tako rekao, ali da bi to moglo tako da se čita. Kako je naveo, njegov posao je da štiti Srbiju od onih koji su jači, ali istovremeno da je ne izloži sankcijama, izolaciji, bombardovanju...
- Skupo me građani Srbije plaćaju, sa ovim smanjenjem to je 108.000 dinara, i to je velika plata da svoj posao ne bih obavljao na najbolji mogući način - rekao je on, i dodao da nije nikoga ucenjivao, ali je naveo da se od Srbije ne može nešto očekivati, a da je stalno sapliću.

Ne uzvraća zato što je reč o državnim organima, a ne nešto drugo. I svakoga dana to morate da gledate i slušate najmonstruoznije optužbe, i onda je najbolje da se isključite iz toga i da ćutite i da sačekate da nadležni državni organi donesu svoju odluku - rekao je Vučić. On je kazao da istraga dugo traje i da očekuje da Tužilaštvo pokrene postupak.

- Očekujem da Tužilaštvo pokrene postupak ili protiv Andreja, Peđe (brata Siniše Malog), dvojice divnih momaka Jovanovića i Stankovića, koji nikada nisu napravili nijedan prkršaj. Nemaju nijednu kaznu u svojoj profesionalnoj karijeri, imaju samo najbolje ocene...
Tužilaštvo će da da svoj sud. I kakav god da da sud ili kakav god Sud bude dao sud na kraju, apsolutno ću da prihvatim, osudiću i reći: „Svoga brata volim najviše na svetu, ali izgleda si ti kriv, Andrej, i nema filozofije.
Zakoni su jači i od tebe i od mene i svakog drugog u ovoj zemlji, a nadam se i od zaštitnika građana“ - kazao je premijer.

Premijer je odgovorio i na pitanje koje takođe postavlja zaštitnik građana, zašto ga štite „Kobre“.

- Štitile su me „Kobre“ i zbog manjih troškova i imam mnogo veće poverenje. Ne sećam se da se tako sećao (zaštitnik građana) i nekih drugih, iako kaže da se sećao... Kaže da je govorio i o drugima, ali je izgleda to mnogo tiho govorio, pa se niko nije sećao. Ali molim vas da dalje ne odgovaram, kao i da ne odgovaram na to da VBA nema pravo da oduzima snimke sa kamera - kazao je Vučić.

„Deficit do nivoa francuskog“

Premijer Vučić izjavio je juče da je deficit u državnom budžetu u 2014. znatno manji od planiranog i iznosi 6,6 odsto BDP-a, čemu su doprinele i mere fiskalne konsolidacije. „Stezanjem kaiša od septembra, rastom prihoda, smanjenjem rashoda, uspeli smo da deficit smanjimo na 6,6 odsto. Pre kraja godine, odnosno do početka 2016. godine, deficit možemo da dovedemo do nivoa francuskog“, rekao je Vučić. On je dodao da odluka o vraćanju plata i penzija na stari nivo zavisi od rasta bruto domaćeg proizvoda. Ukoliko se sprovedu reforme, 2016. godine Srbija bi mogla da bude druga zemlja po rastu u regionu, a 2017. prva i po fiskalu i po rastu. Premijer je kazao i da pregovori sa „Esmarkom“ o kupovini Železare u Smederevu jesu teški. „Mi dajemo sve od sebe. Železara zapošljava više od 5.000 ljudi, i to je najvažniji resurs za rast BDP-a. U utorak oni dolaze ovde, kompletna njihova ekipa“, rekao je Vučić. On je istakao da su dugovi Železare problem naše države i da je to pisalo i u tenderskoj dokumentaciji. „Nasledili smo Železaru pustu i praznu, bez nade, kada je napustio ‘US Steel‘. Mi smo uspeli tu nadu da vratimo. Železara će biti veliki i ogroman uspeh“, rekao je Vučić.

„Sisu auto“ u Priboju


Premijer Vučić danas će u Finskoj razgovarati sa predstavnicima kompanije „Sisu auto“ o „Fabrici automobila Priboj“ i očekuje da pre kraja godine prvi kamion izađe iz te fabrike.
- Sledi nam raspisivanje tendera, ići ćemo na stvaranje zajedničkog preduzeća sa kompanijom „Sisu auto“ i očekujemo da pre kraja godine moderan prvi kamion izađe iz FAP-a - rekao je Vučić, koji će danas boraviti u zvaničnoj poseti Finskoj. On je naveo da će povratak FAP-a u život uticati na BDP, kao i na povećanje životnog standarda ne samo u Priboju već i u okolini. Vučić će se danas sastati sa finskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj saradnji dveju zemalja.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 26.01.2015 07:42h

    ponovo cinizam.zašto naglašavati da je zakon isti za brata i za ombdusmana.pa zaštitnik građana nije prekršio ni jedno svoje ovlašćenje,znači ni službeno a verujem ni privatno.naređenja policije prekšio je BATO sa još tri osobe,odbio da se legitimiše,psovao...?i za takvo ponašanje treba odgovarati.ali gle niko ne napisa kr.prijavu protiv njega za učinjeno i neučinjeno a stariji BATO kaže da je zakon za sve isti! NIJE.policija neka odgovara za prekoračenje ovlašćenja,kobre takođe za prekoračenje ovlašćenja,odbijanje policijskog naređenja i legitimisanja,ali i mlađani vučić i mali.svakom svoje breme tereta.ministar vojni treba da podnese ostavku zbog narušavanja pravnog sistema kroz izrugivanje i omalovažavanje zaštitnika građana,odbijanje ustupanja podataka i vršenja kontole ali i zbog odgovornosti što kobre nezakonito vrše obezbeđenje lica koja nemaju staus vojnog lica.

  • mima Vreme: 26.01.2015 18:16h

    Napokon, da priznaje da je Zakon iznad njega i TACKA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP