Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

CRNOGORSKI OPERATERI

Žalili se zbog jeftinijeg rominga!

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 10:16:00h | Komentara: 0

Sva tri mobilna operatera u Crnoj Gori, Telekom, Telenor i M:tel, žalili su se Upravnom sudu na odluku Agencije za telekomunikacije i poštansku delatnost (EKIP), kojom je predvidjeno snižavanje cena rominga od 30. juna ove godine, saopštio je direktor EKIP-a, Zoran Sekulić.

muškarac telefon

Dug put do jeftinijih razgovora  | Foto: Profimedia

"Telenor i Telekom tražili su odlaganje odluke, ali EKIP to nije dozvolio, Telekomova žalba Upravnom sudu je odbijena, dok se na ostale istovetne žalbe još čeka sudska odluka", rekao je Sekulić za list Dan.
Odluka o snižavanju cena rominga doneta je u martu, kada je i potpisan sporazum između Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije. Sekulić je naglasio da se nijedan operater u zemljama potpisnicima nije žalio Upravnim sudovima na ovu odluku.
"Maksimalne maloprodajne cene usluga rominga bez PDV-a, koje stupaju na snagu 30. juna 2015, odnose se na maloprodajne cene odlaznog poziva i iznosiće 29 centi po minutu, što predstavlja smanjenje od 50 odsto u odnosu na važeću prosečnu cenu, dok će cena dolaznog poziva iznositi osam centi po minutu, i biće manja 70 odsto, precizirao je Sekulić.
Cena SMS poruke iznosiće devet centi, što predstavlja smanjenje od oko 50 odsto u odnosu na važeću cenu. Maloprodajna cena za usluge prenosa podataka iznosiće 70 centi po megabajtu, što je 70 odsto manje.
Govoreći o odluci operatera da dupliraju minimalne cene elektronske dopune (sa jednog na dva evra), uprkos protivljenju EKIP-a, Sekulić je kazao da mogućnost za vraćanje stare cene zavisi od suda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP