Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

URBANI KAJAKAŠI

Zaljubio se u sport, pa očistio Resavu da ispuni svoj cilj!

Autor: Miša Nikolić | 30.09.2014 - 16:27:00h | Komentara: 1

Stefan Milić i Nenad Todorović su nedavno zainteresovali svilajnčane vožnjom kajaka po Resavi, i to kroz tok koji prolazi kroz sam grad.

Urbani kajakaši Foto: Miša Nikolić

Urbani kajakaši Foto: Miša Nikolić

Milić navodi da se on i Nenad bave kajakaštvom odnedavno.
-Obožavam sve vrste adrenalinskih sportova, intezivno vozim bicikl po planisnkim predelima Kučajskih planina a odnedavno sam rešio da kupim kajak i da se oprobam i u ekstremnom kajakaštvu-kaže Milić za ALO i navodi da je dosta čitao o ovom sportu ali da u Srbiji nema organizovanog poligona ili reke koja će kajakašima pružiti sve što im treba za potpunu avanturu.

-Pošto vozimo kajak nepunih šest meseci, nismo spremni da se odmah otisnemo na neku bržu i opasniju vodu. Dok ne savladamo sve tajne ovog sporta, rešili smo da iskoristimo ono što nam je “pred nosom” a to je naša prelepa reka Resava-veli Milić.

Koliko je jaka volja ove dvojice entuzijasta govori i podatak da su oni već imali jedan pripremni spust ali da su ih drveće u vodi, nizak vodostaj i smeće na obalama ove reke sprečili da kajacima dođu do ušća u Veliku Moravu.
-Na nekim delovima Resave, od smeća se nije moglo preći, iako vozimo male i kajake sa plitkim gazom. Kako bi ispunili naš cilj da odvezemo trasu od oko 20-tak kilometara niz Resavu rešili smo da o svom trošku očistimo pojedine delove obale Resave od smeća.

Urbani kajakaši Foto: Miša Nikolić

Urbani kajakaši Foto: Miša Nikolić

Na svu sreću smo to uradili i napokon ispunili cilj da dođemo do ušća u Veliku Moravu. Sledeći cilj koji sam postavio sebi je da kajakom pređem čitav tok Resave, od izvora na planini Beljanica do ušća u Veliku Moravu-kaže Milić, koji je prošle godine ispunio još jedan cilj, da na biciklu obiđe Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Mađarsku i pređe preko 2.500 kilometara.

Inače, što se plovnosti Resave tiče ona zbog svog malog i plitkog korita nije pogodna za veće čamce, ali je bila i ranije primamljiva kajakašima pa je tako krajem 50-tih godina prošlog veka u Svilajncu postojao kajakaški klub. Stefan Milić je začetnik ekstremnog biciklizma u ovom resavskom gradu i sada je na čelu biciklističkog kluba “Čiroki”. Sa svojim elanom, nije nemoguće da se Svilajncu u bližoj budućnosti smeši i kajakaški klub.
Poslednji komentari
  • ljubimac Vreme: 30.09.2014 18:34h

    pisao nepismen "novinar" urbani prljaju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP