Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASNIKA TRAFIKE MUŠTERIJA PRIJAVILA ZBOG „PRETNJE SMRĆU“

Zamalo uhapšen zbog reklame!

Autor: Jelena Jokanović | 13.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Vlasnik novinskog kioska iz Požarevca, Predrag Jerkov (63) doživeo je neprijatnost kada ga je krajem prošle nedelje mušterija prijavila policiji zbog navodnih pretnji smrću, a sve zbog reklame u novinama!

Oprostio komšiji: Predrag Jerkov (63)

Oprostio komšiji: Predrag Jerkov (63)

- Došao je čovek i ljutito mi rekao: „Šta je bre ovo, šta si mi stavio u novine?! Da li znaš ti kome pretiš?! Prijaviću te! Bio sam zbunjen, nisam znao o čemu se radi dok mi nije dao beli koverat u kome je bila poruka. Ono što sam pročitao bilo je jezivo. Kazao sam mu: „Komšija, nemam ja veze s tim“, ali je on samo bez reči otišao - opisuje Jerkov neobični događaj koji se odigrao prošlog petka ispred njegovog kioska.


Kampanja protiv nasilja nad novinarima


„Preteće poruke” zapravo su deo kampanje protiv nasilja nad novinarima Komisije za istraživanje ubistva novinara i Kancelarije za slobodu medija OEBS-a, gde su u dnevnim listovima objavljena pisma u kovertama bez oznaka, sa autentičnim pretećim porukama upućenim novinarima, a sve u cilju da se javnosti skrene pažnja na pretnje sa kojima se novinari suočavaju u svom radu, o čemu se možete informisati na sajtu www.istina.co.rs

- Onda sam pregledao i ostale novine i shvatio da je u pitanju reklama. Na kraju poruke stajao je i naziv nekog sajta. Proverio sam i shvatio o čemu se radi.

To je bila kampanja u kojoj su oni hteli da testiraju obične ljude kako će reagovati na pretnje sa kojima se novinari svakodnevno suočavaju - naknadno je saznao Predrag, ali šteta je već bila učinjena. Nedugo posle toga, došao je i policijski službenik i sa Jerkovim obavio razgovor?!


Portparol policijske uprave Požarevac Jasmina Tišma navodi da su policijski službenici po prijavi građanina da je uz primerak dnevnih novina dobio preteće pismo, obišli prodajni kiosk.
Kako dodaje, i sami su utvrdili da nije reč o pretećoj poruci upućenoj tom građaninu, već o kampanji Komisije za istraživanje ubistva novinara i Kancelarije za slobodu medija OEBS-a protiv nasilja nad novinarima. „Drugih postupanja po ovoj prijavi nije bilo“, stoji u dopisu redakciji „Alo!”.

Nesporazum je tako rešen i sa policijom i sa komšijom koji se u međuvremenu izvinio.

„Hoćeš da te pojede mrak?“: Pismo koje  je uznemirilo mnoge deo je kampanje protiv nasilja

„Hoćeš da te pojede mrak?“: Pismo koje je uznemirilo mnoge deo je kampanje protiv nasilja


- On je inače ugledni stomatolog u našem gradu. Rekao sam mu: „Komšija džaba tebi diploma kada si zaostao u 18. veku. Mogao si prvo da se informišeš o čemu se radi. Kako ja u ovim godinama znam da koristim internet“ - sada već kroz smeh priča Jerkov i priznaje da mu isprva nije bilo svejedno, a nameravao je i da protiv dotičnog komšije podnese prijavu za klevetu.


- Oprostio sam komšiji iako nije zaslužio jer mi je napravio problem, ali šta ću, sve je to život - zaključuje Predrag, dodajući da mu je ovo prvo neprijatno iskustvo sa mušterijama, a nada se i poslednje.

Pretnje uplašile čitaoce


Ovo nije usamljeni slučaj prijave policiji zbog navodnih pretnji. I u Beogradu je jedna čitateljka sa „pretećim pismom“ otišla u policijsku stanicu Stari grad i prijavila pretnju. Brojni građani su pozivali redakcije novina u kojima su pronalazili poruke da provere o čemu se radi, a javljali su se i televizijskim stanicama. Mnogi su se vraćali na kioske da provere da li je pismo ubačeno i u druge novine, a neke prodavačice su čak vadile pisma iz novina kako bi izbegli vraćanje mušterija i raspitivanje o čemu se radi.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 14.12.2013 20:56h

    Kad bi se meni ovako nesto desilo. Onda bih odmah otisao kod doktora za lekove za smirenje, jer u tom slucaju ih trebas. Zatim u policijsku stanicu, podneti prijavu protiv opasne pretnje zivotom. Uzeti dobrog advokata, i tusiti OEBS za pretrprljeni strah i bol. Nisam bio pitam za suglanost du ucestujem u tom projektu. Postoje dosta ljudi, koji imaju posttraumu iz rata. To znaci ti ljudi pate od straha i da im je dovoljno iz bez ovakvih neslanih sala.Nekima ljudima se sa tom salom pogorsalo zdravstveno stanje.Neko bi za to trebao odgovarati. Jadni zurnalisti! Da li se neko interesuje za policajca u njegovoj nocnoj smeni? I da li se neko interesuje za zemljoradnika da dobije novac za negove produkte? Ako kao zurnalist ne mogu to izdrzati, onda moram drugi posao podraziti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP