Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REGOVANJE SINDIKATA POLICIJE

Žandarmerija sama finansirala spomenik za poginule!

Autor: I. M. | 10.02.2015 - 14:11:00h | Komentara: 1

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije najoštrije osuđuje tendenciozno i netačno izveštavanje pojedinih medija o navodnom nenamenskom trošenju novca MUP-a na obezbeđenje spomenika, koji je u selu Lučane kod Bujanovca 2012. godine podignut u čast poginulih pripadnika polcije i Žandarmerije.

Velimir Lukić

Velimir Lukić

Apsolutno netačne tvrdnje, po svemu sudeći imaju za cilj isključivo narušavanje ugleda ove elitne jedinice i svih njenih pripadnika koji danonoćno brinu o bezbednosti države i obavljaju najsloženije zadatke koji se pred njih svakodnevno postavljaju, navedeno je u saopštenju.

- Nije nam jasno kome i zbog kakvih interesa je spomenik, koji je podignut u čast više od 20 naših kolega koji su od 1999. godine dali ono najvrednije što imaju - svoje živote braneći državu od šiptarskih terorista, trn u oku.
Istine radi, građani Srbije treba da znaju da su izgradnju i postavljanje spomenika dobrovoljnim prilozima finansirali sami pripadnici Žandarmerije jer im je to bio jedinni način da se oduže poginulim kolegama - izjavio je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.
Pripadnici ove jedinice, koji i dalje neprekidno dežuraju u ovom reonu, nisu raspoređeni na zadatku čuvanja spomenika, već očuvanja stabilnosti u regionu u kom je bilo najviše terorističkih napada.
- Jedini tačan navod iz teksta, da je spomenik postavljen u vreme dok je na čelu Žandarmerije bio general Bratislav Dikić, apsolutno ne umanjuje žrtvu koju su naše kolege dale za svoju državu. Mi se njih ne odričemo, ponosni smo na pripadnike policije i Žandarmerije koji su se nesebično žrtvovali živote za državu Srbiju - kaže Velimir Lukić.
Poslednji komentari
  • Dragutin Vreme: 10.02.2015 17:01h

    Odakle pare, OD SVERCA DUVANA??? Ili sverca...???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP