Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! U POSEDU DOKUMENTA O NEREDIMA POSLE MITINGA „KOSOVO JE SRBIJA”(3)

Žandarmi: Naređenja smo primali iz štaba!

Autor: S. Vojinović - V. Papović | 06.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Komandanti jedinice Žandarmerije koja je optužena da nije na vreme krenula u razbijanje demonstranata ispred Ambasade SAD u februaru 2008. godine tvrde da to nije tačno, već da su intervenisali čim su dobili naređenje. Oni decidno odbacuju da se radi o takozvanom duplom komandovanju i da su naređenja dobijali isključivo iz štaba policije.

| Foto: Ognjen Radošević

Dragan Popović, rukovodilac jedinice od stotinak policajaca koji su obezbeđivali Ambasadu SAD, i Senad Koštić i Dragan Vasiljević, komandanti niškog i beogradskog odreda Žandarmerije, u istrazi su naveli da nije bilo nikakvih problema u radio-vezama, već da su odmah po dobijanju naređenja iz štaba krenuli da intervenišu.

Koštić smenjen zbog prebijanja Vučića

Senad Koštić, koji je tada predvodio niške žandarme, u oktobru prošle godine je razrešen dužnosti, a sedmorici pripadnika te jedinice nedavno je počelo suđenje zbog prebijanja Andreja Vučića.

Iako je tokom nereda na ulicama Beograda bio komandant Žandarmerije Borivoje Tešić, inače optužen da im je izdavao naredbe, Koštić i Vasiljević su izjavili da su „naredbe dobijali isključivo iz štaba“.

Konkretno, Koštić je naveo da je odmah postupio po naređenju za intervenciju, a da se na mostu, kada su stigli do BIP-a, sreo sa demonstrantima koji su se vraćali sa mitinga i da je tu došlo do sukoba.
Vasiljević je istakao da je odmah postupio po naredbi za intervenciju, a da je po dolasku pred Ambasadu SAD video da se ka njemu iz pravca Nemanjine kreće PTJ sa „hamerima“.
Bojan Marković, komandant kraljevačkog odreda Žandarmerije, izjavio je da je njegova jedinica bila na početnoj poziciji, u Kneza Miloša 101, da su odmah postupili po naredbi za intervenciju, ali da im je naređeno da se pridruže i pruže pomoć kolegama iz Niša, koji su se sukobili sa demonstrantima.
Potom su zajedno krenuli u raščišćavanje Kneza Miloša od demonstranata i da je tek iza uočio PTJ i „hamere“. Još je kazao da mu tada nikakava naredba u smislu inretvencije u vezi sa objektom Ambasade SAD nije ni izdata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP